Els Amics de les Arts

Després d’una primera etapa (2005-2008) on van ser pioners en la distribució de maquetes i discos permetent descarregar-los lliurement a través d’Internet, l’esclat d’Els Amics de les Arts es produeix a finals de 2009 amb la publicació de ‘Bed & Breakfast’ (Discmedi, 2009).

El seu següent treball, ‘Espècies per catalogar’ (Discmedi, 2012), els situa al número 1 d’iTunes Espanya i els fa pujar directament a la quarta posició de les llistes de discos més venuts a l’estat. Amb més de 250 concerts a les espatlles, la banda ha actuat a sales, auditoris i festivals com Palau de la Música Catalana, Coliseum, Cap Roig, Grec, BAM, Porta Ferrada, o l’Acústica de Figueres; i ha tocat a Madrid, Bilbao, València, Escòcia i les principals ciutats alemanyes.

La seva carrera ha estat distingida amb dos Discos d’Or, diversos Premis Enderrock de la Música Catalana, el Premi Altaveu, el Premi Arc 2012 a la millor gira per teatres i auditoris o el Premi UFI atorgat per les discogràfiques independents.

Recentment han publicat el CD-DVD ‘Tenim dret a fer l’animal’ (Discmedi, 2013) enregistrat en directe a la Sala Razzmatazz durant el concert final de la gira 2012-2013.

El 8 d’abril de 2014 es publica Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure (Discmedi, 2014),  el seu últim àlbum fins avui. L’àlbum es col·loca al número 2 de a la llista de vendes dels àlbums més venuts de l’Estat i repeteix el número 1 a iTunes que ja havia aconseguit Espècies per catalogar.

Actualment el grup està en plena gira de presentació del disc mentre prepara diversos actes per celebrar el seu 10è aniversari l’any 2015.

Apunta’t a la newsletter