Amics,
tres coses importants:

1)L’acte de la PRIMERA ESCOLTA a l’IDEAL del Poblenou el dia 17 de març queda suspès per la situació d’excepcionalitat que viu el país. Ens sap molt greu perquè era una manera de presentar el nou disc única i diferent que havíem treballat durant molts mesos però entenem que la cancel·lació de l’acte forma part de la de responsabilitat que se’ns està demanant a tots.

2) La sortida del disc El senyal que esperaves prevista el 20 de març es posposa per més endavant. A hores d’ara, la data encara està per determinar i es decidirà en funció dels esdeveniments durant els pròxims dies. Ahir, quan la discogràfica ens ho vam comunicar, no ens ho podíem ni volíem creure i vam anar a dormir amb un regust com el que deveu tenir molts ara. Però si t’hi pares a pensar, no té massa sentit treure un disc si no podem fer entrevistes per parlar-ne, si no podem fer les signatures de discos per trobar-nos amb vosaltres i saber de primera mà què us ha semblat o si no podem tocar-vos algun tema per presentar-lo en directe. A més, sempre hi ha una cosa més important: tots tenim fills petits, ens hem quedat sense escoles i estarem a casa amb ells, com potser alguns de vosaltres.

Les previsions diuen que quan comenci la gira tot ja ha d’haver passat. Per tant (i això sí que ho volem deixar molt clar) la gira es manté tal i com estava prevista. Una abraçada des d’aquí a tots els companys i companyes músics, actors i gent del món de la cultura en general que han hagut de suspendre concerts i funcions d’un dia per l’altre amb tot el que això significa.

3) Els Amics vam aparèixer el 2009, en plena crisi econòmica global, quan les retallades feien estralls i la indústria discogràfica tradicional anava en declivi, i ens en vam sortir; més tard ens van pujar l’IVA cultural al 21%, fent que l’organització de concerts es convertís en una quimera, i ho vam superar; els efectes del 155 i l’incertesa sobre què passaria amb Catalunya va fer que molts espectacles es cancel·lessin per manca de venda d’entrades, i també vam poder amb això. Ara un virus ens fot per terra els plans que teníem des de fa gairebé dos anys. I sembla que s’acaba el món, però no. El món no s’acaba i les cançons que esperem acabant arribant. I segurament quan les sentim ens diran coses diferents a les que haurien dit si tot això no estigués passant. Un secret. El disc acaba amb una frase que diu “Si vénen temps millors és molt a poc a poc i tot plegat va de triar què fem mentrestant”. Cuidem-nos, cuideu-vos. Us trobem a faltar i quan tot això s’acabi, celebrarem cada concert, cada cançó, cada acord i cada nota com si fos la primera i la última a la vegada. Els Amics s’ajuden en tot. Ara també ens en sortirem per una senzilla raó: sabem que hi sereu.

Us estimem

Apunta’t a la newsletter