Amics,
ahir a la tarda vam viure una experiència fantàstica. En motiu de la nostra participació al Festival de Jazz de Barcelona, ens van convidar a fer una Masterclass al Conservatori del Liceu. Tot plegat va durar uns noranta minuts. Primer, vam interpretar Louisiana o els camps de cotó amb un piano a quatre veus. Seguidament, en Dani va explicar algunes curiositats del Symphonic Project com els quatre motius musicals que, com a arranjador, ha associat als quatre amics i que aniran apareguent al llarg del concert. A part (primícia) vam fer una escolta (en MIDI però feia molt el pego) de l’única peça inèdita que sonarà. Es diu Obertura dels Quatre i serà una entrada a escenari fantàstica, ja ho veureu. Per la tercera part, els festival ens va demanar que expliquéssim com treballàvem les composicions quan ens enfrontem amb el repte de fer una cançó. L’Eduard va començar parlant de melodies, en Dani va analitzar Lousiana des de la vessant harmònica, en Joan Enric va fer quatre pinzellades sobre les dificultats de fer una lletra i en Ferran se’n va encarregar de ritmes i producció, amb una escolta pista a pista d’El Seu Gran Hit, tot descobrint i explicant per primera vegada com dialoguen els elements de la cançó. Al final, vam tenir la oportunitat de gaudir i donar feedback a dos bandes formades per estudiants. Va ser un plaer escoltar les versions i les composicions pròpies que van interpretar.

Gràcies al Festival de Jazz i al Conservatori del Liceu per la meravellosa oportunitat. De cor. Amb la total consciència que estàvem programats al costat de mestres com Aaron Parks o Jorge Pardo, vam intentar explicar el que humilment hem après durant els nostres tretze anys de carrera, amb la intenció sempre de dir coses que fossin útils pels assistents. Tot i intentar sintetitzar la informació al màxim, encara ens va quedar pendent un torn obert de preguntes.

Salut per tots i ens veiem al Symphonic Project!

 

Apunta’t a la newsletter