XIM-PUM

Amics, després d’una setmana intensa, amb 10 orelles escoltant fins a la sacietat el més mínim detall de cadascuna de les cançons podem dir que ja hem acabat el nou disc d’Els Amics de les Arts.

Ha estat una setmana de compartir pis com els inicis del grup, amb tot el que comporta compartir el pis amb 4 tius (no entrarem en detalls perquè hem comprovat que les coses no canvien!). Hem rigut, hem après coses, hem vist un Celtic-Barça, i hem currat com mai amb en Tony per tenir-ho tot acabat. Dit això, només desitgem que us agradi el resultat final. Nosaltres n’estem molt contents.

ORDRE DEL DISC

Avui dimarts estem acabant de fer l’ordre de les cançons de l’àlbum. Aquest és un punt important perquè en el fons és el viatge emocional i sonor que volem que tingui el disc i que us volem transmetre. Per això estem provant totes les combinacions possibles fins a trobar la idònia. La que ens agradi als quatre.

MASTERITZAR

I demà dimecres, amb l’ordre tancat, enviarem el disc a masteritzar. De la viquipèdia seria una cosa com: Masterització és un terme que prové de màster, en anglès, que fa referència al producte acabat, del qual han d’obtenir-se les còpies i es pot interpretar com a “produir un màster. En aquesta fase del procés s’anivellen els volums entre les cançons, es marquen els espais de silenci entre temes i s’acaba d’ajustar el “color sonor” general del tot disc.

En fi, que la cosa ja està en marxa. Quan tinguem la primera còpia del disc físic us ho farem saber.

I ens acomiadem amb un aplaudiment generalitzat (claps del disc que vam gravar aquest estiu a can Jaume als Estudis Ground).

Apunta’t a la newsletter