Ictineu 3

Amb en Pere Forès i la Carme Parareda a bord de l’Ictineu 3. Quina passada de màquina.

En Pere i la Carme són dos emprenedors i apassionats pel mar i ara fa 10 anys van decidir que s’entregarien en cos i ànima a fer un submarí. Ho heu sentit bé, fer un submarí, com aquell que decideix fer una crep o un pastís de xocolata per berenar. Un submarí per a la ciència i amb l’objectiu final de preservar els nostres mars. En un pis de l’Hospitalet de Llobregat van començar a quedar amb una colla d’amics per fer unes pizzes i dissenyar els plànols de la seva màquina del mar. Després de mil i una aventures burocràtiques, tecnològiques i econòmiques avui són aquí amb la seva joia, l’Ictineu 3, en record al gran Narcís Monturiol, pioner entre pioners i home avançat al seu temps, que va inventar aquests artefactes del mar, l’Ictineu 1 i Ictineu 2 ara fa més de 150 anys. I direu, què té a veure un submarí groc amb Els Amics més enllà de la influència dels Beatles i el seu Yellow Submarine. Doncs bé, en Pere i la Carme un dia escoltaven la secció d’Afers Ambientals que fa l’Eduard al programa Solidaris de Catalunya Radio, on es parlava del mar, dels cants de les balenes i d’en Jacques Cousteu. Ens van escriure un correu per explicar-nos la seva particular història i no ens en vam poder estar d’anar-los a visitar a Sant Feliu de Llobregat i veure el seu gran invent. Us deixem la seva web i el seu tuiter. I si voleu formar part del seu projecte, han obert una campanya de micromecenatge per aconseguir posar la criatura al mar. Molta sort nois!

Captura de pantalla 2015-02-23 a las 9.56.13

Terra a la vista!

Captura de pantalla 2015-02-23 a las 10.05.55

Foto de família amb la tripulació: en Pere la Carme i en Miquel Àngel

Captura de pantalla 2015-02-23 a las 10.02.51

Foto de família 2 amb l’Adrià del Solidaris, la Carme i en Pere.

I seguim la setmana passada us vam poder dir una molt bona notícia. Els Amics a Madrid, sala Sol el dijous 28 de maig a les 22:00h. “El Retorno” i aquest matí hem fet un pòster per celebrar la nostra tornada a la ciutat que mai dorm (ni els metros dormen). Entrades aquí.

Madrid finalI finalment avui en passarà una de grossa. Us hem penjat un instagram amb unes lletres. EHDLA. Què voldrà dir aquesta H? al mig de les sigles dels Amics? Avui a les 12 del migdia ho farem oficial.

Que serà aquesta H? Avui al migdia revelarem el seu significat.

Que serà aquesta H? Avui al migdia revelarem el seu significat.

 Salut i bon dilluns a tothom!

Apunta’t a la newsletter