Nit de nits a Badalona (foto: ginaarnau)

Nit de nits a Badalona (foto: ginaarnau)

Amics, ahir es va tornar a repetir la fórmula. Després d’un concert gros com va ser el benèfic de Sant Cugat teníem al davant un concert de proximitat al Teatre Principal de Badalona.

Les condicions eren immillorables. Gent, curta distància, qualitat sonora i molt bona vibració. Era com si féssim un concert amb l’energia d’una sala però amb la qualitat logística d’un teatre. I això es va notar infinitament en l’espectacle.

La nit ja va començar en bon peu sopant al mític restaurant de l’Anna Abellán, la Sargantana. Feia exactament 5 anys que Els Amics vam tocar per primera vegada a Badalona i ho vam fer allí, en el seu petit escenari del restaurant (sinó mireu això). Va ser el 13 de desembre de 2009. Una de les nits més important en la història del grup. Una nit on molta gent ens va descobrir per primera vegada i va posar una de les primeres pedres a la nostra carrera. I ahir tornàvem a Badalona 5 anys després i al Principal.

Després de sopar, començava el showtime. Estàvem molt deixats anar, com ens agrada, i entre tema i tema posàvem cullerada ara per aquí i ara per allà. Les cançons les gaudíem com mai, les assaboríem tocant-les i cantant-les i el públic ens acompanyava en tot moment. Des de la cobra oriental (posició de ioga made in amics) d’en Ferran i en Joan Enric de genolls, cara a cara, al mig de l’escenari, a les traduccions franceses d’en Dani que agraïa l’assistència d’una parelleta de Lion que venia expressament al concert, o a la bogeria col·lectiva del final de 4-3-3, que cada dia és més bèstia, als salts ja tradicional de Jean-Luc que no ens deixen de meravellar (veure tot el públic sincronitzat amb la precisió japonesa), o el nou dàncing de l’Eduard a Preferiria no fer-ho fent el molinet heretat dels seguidors de primera fila. Tot plegat va fer de la nit d’ahir un cocktail explosiu de música i festa. Una nit de nits!

La Piruleta d'en Guillem. Foto amb el testimoni de la Marató Jordi Vives i el pare d'en Guillem, en Xavier Valls.

La Piruleta d’en Guillem. Foto amb el testimoni de la Marató Jordi Vives i el pare d’en Guillem, en Xavier Valls.

A l’acabar vam sortir a firmar i a xerrar amb tota la gent. Vam aprofitar també per unir-nos a la causa de la “Piruleta d’en Guillem”. Una iniciativa per recaptar fons per la Marató de TV3 i les malalties del cor d’avui diumenge en memòria d’en Guillem Valls.

I seguim, ahir simultàniament al concert vam sortir a TV3 al  OH Happy Day per donar forces a les finalistes Cantabile. Us deixem amb la peça aquí. Molt sort noies! Com ja sabeu seran al cicle de música al barri que organitzem, l’ENCISAT el dia de reis , el 6 de gener a les 19:30h. Serà una nit especial. Si voleu venir les entrades al preu de 10€ les trobareu aquí.

La sorpresa que vam fer 'Els Amics a la Cantabile (vegeu del minut 1:10:40 al 1:12:10) (clickeu a la foto)

 

Barril brindis

Fent un brindis de Martín Codax amb en Joan Barril i la Mercè al Cafè de la República el desembre de 2010. Fins sempre!

I abans de marxar, aprofitem el post d’avui també per acomiadar-nos d’en Joan Barril. El seguíem cada nit al seu Cafè de la República. Gràcies pels teus textos i per la teva ràdio. Et trobarem a faltar Joan! Us deixem amb la gran entrevista que ens va fer el 2 de desembre de 2010. (clickeu a sota a l’imatge).

Captura de pantalla 2014-12-14 a las 8.42.39

Passeu un bon diumenge solidari!

Apunta’t a la newsletter