Amics F&C 8

(T’asseus davant de l’ordinador. A dins hi tens una barreja estranya d’il·lusió i de novetat. Et fregues les mans abans d’escriure i penses “Hi ha tantes coses a dir! Per on començar?” I d’una manera instintiva i emocionada comences a escriure.)

Han passat 260 dies des dels concerts finals a Razz i Palau, o dit d’una altra manera, 6240 hores, que vindrien a ser exactament uns 374.400 minuts (NOTA: no tenim en compte el canvi d’hora del mes passat en aquests càlculs). I pensareu… Els han comptat? Doncs sí, els hem comptat. (Total és fer un parell de multiplicacions).

Aquests 374.400 minuts de silenci els hem dedicat a fer el que més ens agrada: cançons. Només tornar de vacances ja vam carregar els instruments a la furgoneta i vam decidir passar uns dies a una casa a La Molina, lluny de mòbils, d’Internets i de teles. Només els quatre. I quan diem només els quatre volem dir només els quatre en tot el poble. (The-walking-dead style) Tocar, menjar i dormir. Ora et labora. I les idees anaven sortint a poc a poc. Cada matí ens preguntàvem el mateix. “I tu amb quina has dormit avui?”, ” Jo, amb aquesta”, “Jo amb dues”, “A mi no m’han deixat dormir, tu!”… Però les cançons tenen això. Cada nit se’ns incrustava al cap alguna d’aquelles melodies que acabàvem de parir i que ja ens sonaven a Amics de tota la vida. Acabat l’stage i amb les maquetes sota el braç resultat de l’orgia creativa la bona feina, ja pensàvem en el següent objectiu: vestir aquelles petites idees. Tocar i retocar amb en Pol i en Ramon (sí, sí, els sospitosos habituals) al local de Sant Andreu, regirant els temes, muntant i desmuntant ritmes, inventant veus impossibles, canviant frases del text i jugant amb els acords fins a trobar aquella perfecta combinació, aquell moment que la cançó fa click per tots sis… “La cosa va per aquí!”.

Ens va agradar tant anar de colònies que ho vam repetir a Cornellà de Terri al setembre, als Estudis Ground d’en Jaume Figueres. 4 dies d’stage al Pla de l’Estany, aquest cop amb en Pol i en Ramon treballant en una nova fornada de temes i amb en Kurti (va fer una filtració Kurtileaks al seu bloc), en Tete, en Xirgu i Sir Ferran Conangla (que repetirà a la producció!) parant l’orella. La rutina bàsica era tocar, matar mosquits tigre molt grans, menjar, matar mosquits tigre descomunals, i dormir. Entre un mosquit i l’altre, d’entre les 50.000 idees que vam posar sobre la taula (un dia hauríem de publicar un disc de Cares C!) ara tenim unes 15 cançons que ens fan patxoca. Aviat ens tocarà allò tan difícil d’escollir quines entren al disc. (NOTA: Un que disc encara no està gravat. La idea que tenim és gravar a principis de l’any vinent i que la criatura vegi la llum a la primavera. No tenim data concreta encara però quan sapigueu les dates dels primers concerts no caldrà ser enginyer nuclear per veure més o menys quan serà el dia del llançament).

Com veieu també estem treballant en la nova web. La gent d’Artic Studio està fent una feina boníssima i ben aviat podreu veure’n els resultats. La web mantindrà l’essència d’Els Amics però canviarà d’aspecte. Serà una web on tot es podrà comentar, tot estarà connectat i sobretot tot estarà ordenat. Ja veureu!

També recordar-vos que aquest any posarem encara més èmfasi en el tema de la Newsletter. Ho veiem una eina útil de comunicació amb vosaltres i tenim ganes de fer-la servir més habitualment. Voleu saber les coses abans que les nostres pròpies mares? Doncs feu-vos de la Newsletter d’Els Amics. (Aquest és un dels eslògans descartats) Quan tinguem notícies, primícies de videoclips, dates de concerts, dies que es posen a la venda entrades i accions 2.0 sereu els primers en saber-ho a través d’aquest canal.

I res més, la nostra idea era mantenir aquest silenci unes setmanes més però com que durant els pròxims dies anireu veient que estem programats aquí i allà doncs tant per tant us ho expliquem nosaltres. La nostra oficina de management i contractació, Pistatxo Produccions, juntament amb The Project ja han començat a tancar les primeres dates. (Ull!) Abans de nadal diversos teatres i festivals ja anunciaran programacions i posaran algunes entrades a la venda.

De moment sí que us podem dir quines seran les quatre primeres places de la nova gira. Preneu nota: El tret de sortida el fem a l’Auditori Enric Granados de Lleida el divendres 9 de maig de 2014. El segueix el Teatre Fortuny de Reus el dissabte 17 de maig. A l’Auditori de Sant Cugat hi serem el 22 de maig i a l’Auditori de Girona el divendres 30 de maig. Poden sortir noves dates en aquest inici així que estigueu atents. Ben aviat es posaran a la venta. Us seguirem informant.

No podem assegurar encara un post al dia com fem per temporada alta però sí que anirem treient el cap més sovint. Això sí, no volem marxar sense dir-vos gràcies a tots pels vostres comentaris, mails, tweets i succedanis durant aquests mesos. Saber que seguiu allà i que teniu ganes de noves cançons torna a ser un autèntic luxe per nosaltres.

Salut, amics!

PD: Ens estem mossegant la llengua! Aquest any passaran coses, moltes coses… Però cada cosa al seu temps.

Apunta’t a la newsletter