Els Amics i la Jove Big Band del Taller de Músics dirigida pel gran Vicens Martín

Amics,
portem uns dies que anem amb velocitat de creuar. Arribats de la gran aventura de Madrid* i de Bilbao (quins concerts nois, amb ganes de repetir-ho!), el divendres ja tornavem amb la furgo (7 hores Euskadi-Barcelona) i dissabte al matí ja estàvem d’empeus al Taller de Músics.

Abans d’explicar-vos l’assaig, un petit comentari per la gent que ens va venir a veure a Bilbao: Gracias a todos los que vinisteis a la sala Cúpula. El ambiente que se creó con las mesitas y las velas nos permitió hacer un concierto muy diferente al que estamos acostumbrados. Desenchufar los instrumentos y cantar “L’Arquitecte” en acústico total fue un gustazo. Era nuestra primera vez en Bilbao y os aseguramos que no va a ser la última. Eskerrik asko!

Amics a Bilbo! Foto: Naara Jesús

I seguim! Dissabte vam passar gran part del matí assajant amb la Jove Big Band i els fantàstics arranjaments del mestre Vicens Martín. Ens acompanyaran a 4 temes on en Vicens ha fet meravelles, reconstruint una cançó de cap a peus (brutal!) i ha escrit arranjaments de reforç per tres més.

I què ha passat amb la nostra gran Banda per catalogar? Doncs sí senyors, com si fossin superguerrers de Bola de Drac s’han fusionat a la perfecció amb la Big Band creant la Big Band per catalogar: Tutusaus cap de secció de trombons, Santi de la Rubia dels saxos i Jaume Peña dels trompetes amb en Pol al baix i en Ramon a la bateria. Serà realment un plaer cantar aquest dijous amb aquest equip de gala i poder sentir les cançons dels Amics d’una manera nova.

I a la tarda vam estar amb l’Andrea Motis, en Joan Chamorro al contrabaix i en Josep Travé a la guitarra. Una delícia de col·laboració. Dos temes, un del seu repertori i una cançó del nostre. Ha quedat preciós, ja veureu.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=y2kFYzTFCRo]

* No ens n’hem pogut estar. L’arofna ahir va posar aquest vídeo a la secció de comentaris del bloc i el volíem compartir amb tots vosaltres. Showtime with Bed & Breakfast!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VgVVFcbqGHw]

 

Comentaris

 1. Marian

  Bon dia matiners! Teníem moltes ganes de saber com havia anat pels territoris per catalogar, tot i que ja ens imaginàvem que seria tot un èxit.

  Bona setmana!

  1. Lydia (Sant Feliu de Codines)

   Apa Naara! Que xulo! Quina enveja sana em dones! Que coi, fora hipocresia quina enveja pura i dura!!! 😉

    1. Marta (arofna)

     Naara,
     Vaig trobar el vídeo ahir xafardejant per la xarxa… és genial!!! la cançó m’encanta i en aquesta versió em va caure més d’una llagrimeta (que amb la normal ja cau, ja).
     I en Pol la va cantant tota l’estona en plan discret 😉
     Gràcies!!!!!
     Marta

     1. Naara

      Com tu dius Marta la cançó ja és força maca, escoltar-la així va ser de llagrimeta 🙂

    2. Esther-sabadell

     Si, naara, moltes gràcies per compartir-ho. La veritat es que mirant vídeos sembla que estiguèssim allà també !!!!!

 2. Lydia (Sant Feliu de Codines)

  Quines ganes de que arribi Dijous!! Serà espectacular!! Amb el mono que tenia de concert, ara que he llegit aixó no us explico com estic!
  I parlant de mono, voldria fer una recomanació a tots aquells pares/mares fans del blog. No deixeu que els vostres fills s’enganxin a “Armengol” perque us podeu trobar amb coses dificils d’afrontar. M’explico: Imagineu-vos el meu fill de 4 anys a la cua de l’escola per entrar a classe, de cop i volta es gira i es posa a cridar: “Mama!!! Que li passa a l’Armengol? Té mono de cavall??!!” La mestra mirant-me de reull estranyada, unes mares al costat rient nerviosament, i jo tierra trágame!!!!!!

  1. gemma sfc( germana de la Lydia i amiga de l'Arcalís, pels que no s'enrecorden...)

   M’imagino la mestre pensant, “ara ho entenc tot…”

 3. Marta (arofna)

  Bon dilluns!

  Amb el cap encara al concert de Madrid i havent-me quedat amb ganes de Bilbao, vaig fent el compte enrera per dijous, que promet i molt!. (per cert, els del festival de Madrid, haurien d’haver avisat que amb l’entrada hi regalaven un encostipat dels que fan història… 🙁 )

  El concert de dijous promet i molt, temes vostres versionats per una Big Band, en Joan Colomo, en Joan Chamorro i l’Andrea Motis i tota la resta… xalarem com mai!

  Gràcies per haver linkat el video que vaig fer 🙂 es que… vem riure molt, i no sé si algú té el moment “coche del amor” que va ser també dels estelars!

  Nois, assageu un munt, descanseu el que pogueu i ens veiem dijous a Sant Cugat!

  Petons!!!
  Marta (arofna)

  1. Marta (arofna)

   Pol, si aneu a Donostia m’hi veieu segur! M’encanta aquesta ciutat!! (ho vaig fer per en Bruce… no sereu menys!) 🙂

 4. Ana

  La veritat es que ja tinc ganes que arribi dijous…sera un concert molt gran!! :)!!….

  I Marta(arofna)que gran va ser aquell moment…com molts d’altres del concert de Madrid!! :)!!Va estar molt gran!! :)!!

  I be quina passada Naara el video de l’arquitecte…estic emocionadisima…la veritat es que m’alegro que anes tant be el concert i fos tant intim amb les veles i tot jejejeje!! :)!!El Pol m’encanta alla cantant fluixet jejejejejee!! :)!!s’em fa raro acostumada a veure el Ferran amb la guitarra electrica amb la del Joan Enric la acustica…semblava la guitarra més gran que ell jejejeje!! :)!pero la veritat es que preciosa…fer-ho veus nomes buff….impresionant!! :)!!

  Be nois doncs ens veiem aquest dijous!! :)!!
  Fins aviat!!
  Ana Giménez

  1. gemma sfc( germana de la Lydia i amiga de l'Arcalís, pels que no s'enrecorden...)

   Ana, he llegit el teu missatge abans de veure el video d arquitecte i he flipat! ! M imaginava un escenari amb veles tipus vaixell pirata….I tu volies dir espelmes! Jajajaja. .. Nena, com et conegui el Wert et fitxa en el seu equip! ! ;P

   1. Ana

    No millor que el Wert no em conegui no tinc ganes de que em fixi la veritat jajajajaja!! xD!…Sento el lapsus pero es que a casa meva som castellano parlants i clar de vegades faig mixes i em confonc..pero de fet ja estan en un vaixell amb tots els tripulants quan surten de concert!! :)!!

    1. gemma sfc( germana de la Lydia i amiga de l'Arcalís, pels que no s'enrecorden...)

     Jajajaja! Es veritat, no hagues estat tant estrany trobar veles al escenari 😉

 5. Chica McCartney

  Em costa moltíssim descriure tot el que hem passat aquests dies, algunes coses em van deixar flipada, coses que em van deixar sorpresa, coses que em van deixar sense paraules… però sobretot em van deixar totes molt feliç!

  Per vosaltres (fans) és molt normal assistir a un concert dels Amics, i alguns us sabeu els gags de memòria, etc però per nosaltres (que hem viscut de youtubes i entrevistes) és tota una experiència no només sentir en directe les seves veus; veure els saltets i balls de n’Eduard, les posturetes de’n Dani, en Joan Enric mig concert girat mirant al Ramón o als vents, els ballets de’n Ferran, veure al Ramon animant a la gent a picar de mans, el moviment hipnòtic de’n Pol concentrat en el seu instrument, veure als vents com a vegades riuren amb els gags i a vegades la seva mirada i els seus pensaments els porten lluny de l’acció… vaig disfrutar cada minut i cada nota, i si no vaig cantar més fort o saltar més alt era perque estaba enlluernada pel que tenia al davant.

  Els gags (que en castellà s’afegia el fet de que s’equivocaven i reien molt més) també éren molt divertits, en Jordi portant “samarreta y pantalones”, en Pol que “se acostó a la niña”… “El coche del amor” i en Joan Enric pixant-se de riure…

  I al concert de Bilbao ja va ser ESPECTACULAR, un concert molt més rocker, molt percussiu, i amb una guitarra elèctrica especialment arranjada per que ningú no anyorés als vents, que no hi eren. Em sap greu dir-ho, però en Ferran no era el meu favorit (no ens enganyem, tots en tenim un, de favorit) però després de Bilbao… ja no ho tinc tan clar. De moment, l’Altra Chica McCartney i jo l’hem titulat “The Amic of the Week”!

  A més, l’ambient era immillorable, tauletes amb espelmes, llum tènue i un so perfecte. Mirar al teu voltant i veure la gent gaudir de Jean Luc (per exemple), picant de mans, fixar-te que només hi ha déu persones en tota la sala que es saben la cançó i quatre d’ells ténen micro. Poder dir “Bona nit i pantalons” i que en Joan Enric et faci l’ullet. Que l’Eduard et doni les gràcies per cantar la tornada amb ell… hi ha tants detalls que no acabaria mai!

  I quan parlem de que són propers, no basta per explicar la seva manera de ser al baixar de l’escenari. Ho varem veure des del matí, buscant un lloc per dinar a prop del Teatro Lara, veim com un vehicle s’atura a uns metres de nosaltres i començen a sortir Amics de dintre… mentre nosaltres discutiem si era convenient acostar-nos a saludar, sento la veu de’n Joan Enric a darrera meu “Hola! Sou les de Mallorca, no?” Això no sé com dir-li però és molt més que ser proper, no creieu?

  En resum, que ha valgut la pena i ho tornaria a fer. I que si és possible, ara estimo encara més als Amics de les Arts!

   1. Lydia (Sant Feliu de Codines)

    Per cert molt bo aixó de “The Amic of the Week”! Jo al Ferran li dic el dels llavis sensuals, al Joan Enric el de la mirada sexy, l’Eduard el tiu inteliguapo i en Dani, bé no sé si porta una llista de tots els piropos que li he tirat aquests ultims mesos, que trii ell un! I qui digui que no té un favorit MENTEIX!!! jajajaja

  1. Marta (arofna)

   Chica McCartney!
   Quina crònica més impressionant!! has retratat molt bé com és cadascú dalt de l’escenari, perquè m’hi fixo a cada concert i hi ha un munt de moments que t’hi perds.
   Em vaig quedar amb les ganes de Bilbao i llegint el que has escrit encara més!
   El que poseu de favorits… diguem-ne que em quedo amb detalls de cadascun d’ells 🙂 perquè si tenen un dia “sueltu” que dic (comòde dalt de l’escenari, vaja), no dónes l’abast i és el que t’enduus a casa.
   Tornareu a algun dels concerts de final de gira? Va ser xulo conèixeus en persona!
   Petons!

  2. Montse (Arenys de Munt)

   Chica McCarteny, m’ha encantat llegir la teva experiència!! M’ha fet il·lusió llegir-la, com si fos un conte i jo també el pogués viure!

   Una abraça de fan a fan! 🙂

  3. Bet

   Buf… gran cronica! casi que m’he sentit com si estigués en el concert jajaja
   Estic totalment d’acord amb tot el que has dit de com es mouen i el que fan, jo l’altre dia amb una amiga ens vem posar a dir què era el que més ens agradava de cada un d’ells i la veritat és que ens hi vem estar una bona estona (i no vem acabar perquè teniem coses a fer) jajaja, a i sobre lu de que tothom te el seu preferit estic d’acord, el meu es el JE, no se ven bé perquè, potser perquè jo toco (o intento tocar) la guitarra pero nose… des del principi sempre a sigut el meu preferit jajajaja XD (aixo no vol dir que els altres no m’encantin eee)

   1. Carla serra(amigues dels amics)

    Bet, jo l’altre dia, mentres estava Montant el pessebre amb 2 amigues més, també parlàvem del que ens agradava d’ells, i no vam acabar, ESk ho tenen Tot.

  4. Chica McCartney

   Moltes gràcies per totes les vostres respostes!

   També he oblidat dir que m’ha encantat conèixer algunes companyes bloggers (a algunes més que a altres, com diuen els Amics… jajaja!), la resta segur que ens coneixem al Palau, ja hem començat els preparatius. Fins aleshores, ens veiem a la xarxa!

   1. L'altra Chica McCartney

    Un cop llegit el fantàstic comentari de la Chica McCartney crec que no tinc molt més que afegir. Simplement dir que ha fet una molt bona feina de recopilació de tot el comentat aquests fantàstics dies.
    Comentar que nosaltres vàrem anomenar a aquestes vacances el “Petit Tour Amical” i tot i que és veritat que ja sortia de casa amb unes grans expectatives, les ha complert i superat de molt. Ha estat com fer una part de la gira amb ells, i hem pogut sentir el que senten les fans catalanes quan poden anar a tants concerts, quan en un mateix cap de setmana poden repetir de veure’ls.

    I com ja els vaig comentar a Els Amics, em quedo sens dubte amb el concert de Bilbao. No sabria dir la de vegades que ens hem vist els vídeos de youtube dels primers anys de rodatge amical i tampoc us sabria dir la de vegades que he somiat amb estar en un concert així, íntim, amb tauletes i espelmes, com si estiguessis en família i amb música en acústic. I … mira … complert! Va ser espectacular en tots els sentits!

    Amics, moltes gràcies per ser com sou, per fer-nos sentir com de la vostra família i per estar sempre tan disposats pels vostres fans!
    Evidentment ens veiem al Palau!

   2. Esther-sabadell

    Ei chicas, també m’hagues encantat conèixer-vos però ja trobarem un dia, al palau segur.
    Mireu al post del 18, nomès cal buscar un localet i els hi proposem concert blogguer, i si no venen , que serà el més normal, ens montem nosaltres un acústic amical, què us sembla ????

    Estem en contacte, segur…..ahhh i la crònica bestial, com si hi haguès estat, que bonic es veure que hi ha algú més que també pensa que són unics, i que de vegades, com diu la cançó del bruce willis, ” amb un gest, un somriure de complicitat” en tenim prou, i a vosaltres amics, ja veieu quines fans més entregades teniu…..!!!!!!!! Tampoc no demanem massa, oi ?????
    Ens veiem, chicas !!!!!!!
    Pd: digueu-‘ho en privat, qui es the amic of the week ?????

 6. Glòria

  no sé si era un especial madrid, o és que fa molt que no us veig (des de Vidreres!), però cada vegada mola més la intro de B&B!!!!

 7. Carla serra(amigues dels amics)

  Oi nois, sembla que va anar genial per Madrid i Bilbao. Em feu molta enveja els que hi vau poder estar.
  Ahir em vaig enrecordar de vosaltres durant tot el dia. Vaig recordar la marató de fa 2 anys, on primer, el Joan Enric i en Ferran van jugar el partit de la marató, en que en JE es va fotre un pinyo amb el sostre de la banqueta i en el que en Ferran, li van donar una samarreta talla xxL (com a mínim). I després quan vau anar a cantar la cançó.

  Bé nois, ens veiem nosequan.

  Bon dilluns i pantalons

 8. Montse (Arenys de Munt)

  Nois, sou lo millor que existeix en el panorama musical actual! Això ho dic jo i tothom que us escolta. És impossible dir el contrari! Els elogis amb vosaltres sempre es queden curts. Marqueu la diferència per com sou, per com toqueu, per la vostra actitud envers la música i la gent que us envolta, per la vostra normalitat, per tantes coses…

  Cada vegada que veig un video d’aquests com el que heu penjat em venen unes ganes immenses de que arribi ja el concert del Palau! Tot i que l’espera i l’emoció que això comporta també tenen el seu què! És com si el concert ja comencés ara i al Palau fareu el Gran Final…

  Una abraçada gegant amb molta energia positiva!

 9. Bet

  Ostres nois quines ganes de concert m’han entrat de cop 😉 me’n alegro de que us hagi anat tant bé, espero que el del palau vagi igual o millor!!!
  Que vagi bé!!!

 10. Wendy Mouret

  Un día hagan un video/presentación, o algo así, con su propia versión de Feeling Good, todos los artistas tienen una, haha. En verdad me da mucha curiosidad como se escucharía con ustedes 🙂
  Qué bueno que estén triunfando como hasta ahora, yo aquí en México les enseño a mis maestros y a mis amigos videos de ustedes y se enamoran hehehe 😉 suerte amics!!!

 11. raquel

  Hola nois!!!!
  Genial el Bed & Breakfast, ja ja, en Ferran “se sale”, je je, el cruce de ojos i el Latino para Principiantes entre d´altres, ja ja que bó!!!! i en Joan Enric fent de Marta, ja ja!!!!, recollida de cabells i quins moviments, ja ja, en fi, molt divertit nois, sou la bomba!!!!
  Per cert, el video de l´Andrea Motis i d´en Joan Chamorro molt maco!!!. Moltes gràcies!!!!
  Naara, moltes gràcies per penjar l´actuació de l´Arquitecte, és genial!!!, gràcies per compartir-la amb nosaltres!!!
  Ostres,en Joan Enric i en Ferran jugant a futbol al partit de la Marató de fa dos anys…, no els vaig veure o no m´enrecordo, perquè por aquel entonces encara no els coneixia…., ostres Joan Enric, pues vaya pinyo que et devies donar, quin mal!!!!
  Una altra cosa que no vull que se m´oblidi: Chica McCartney, una crònica preciosa!!!!, per cert, molt bó això de The Amic of the Week, està molt bé!!!
  A mi em va fer molta il.lusió que en Joan Enric s´enrecordés de mi el dia de la Casa del Llibre per una anotació que em va fer al conte de Déjà Vu el dia de la Illa amb la data, on em va posar Octubre, perquè jo en aquell moment em pensava que estàvem a Novembre!!!, ja ja quina anada d´olla més gran, ja ja!!!!

  Bueno, que vagi molt bé, salutacions a tothom i bona tarda!!!

  pd: S´apropa l´any que vé i amb ell….el concert del Palau de la Música!!!!!!

 12. Xabier

  Nos juntamos 4 amigos de Donosti y cogimos ruta hacia el far west (Bilbao). Sabíamos que la sala era pequeña y poco más.
  Entramos al Arteria Cúpula y ¡Sorpresa!. Mesas redondas con cuatro sillas alrededor y una vela encendida en el centro. Wow…

  Ya sé que acostumbráis a llenar salas o auditorios grandes en Catalunya pero como espectador, ay, amics…. fue un lujazo muy difícil de repetir. Y el fantástico “true acustic” solo fue posible por ser la sala que era.

  De los 4 que fuimos, 2 os conocemos y 2 no. Vuestro mayor mérito fue que los dos que no, volvieron encantados del concierto.

  La siguiente visita a Euskadi espero que les toque a los Bilbainos venir al “far east” o a ese barrio de Bilbao que ellos llaman Donosti, ja ja.
  Pol, empeny fort!
  Zuen zain gaude.

  Xabier

 13. Wilko

  Gràcies per venir a Bilbao, increïble el concert! Tornar quan vulgueu que us esperem amb els braços oberts!

  p.d: Gràcies a Naara pel vídeo, no tens més?

 14. Cesc Fargas

  Ei mola molt la foto familiar amb la Jove Big Band del Taller de Músics dirigida pel gran Vicens Martín en VAI per mi i un orgull veure que porta la samarreta d’en Gino Diamantini!!!! que gran que ets Vai sempre ajudant a la gent que lluitem per tenir un lloc, Grazie!!!

Deixa un comentari