Amics, aquest dissabte vam ser als Petis Camaleons, el primer festival de música per nens. Vam arribar ben aviat. Una secció dels amics ja hi era a les 11. L’entrada de l’auditori era una festa. Nens per tot arreu, globos, activitats, grups de música fent ballar als nens. La cosa prometia. Els pares feien bona cara: haguessin dormit o no, feien bona cara. Podien anar a un festival amb els nens amb tota naturalitat. Els nens com més coses feien més es deixaven anar. Al migdia vam aprofitar per dinar a la zona de pícnic i carregar forces. Teníem les microproves de so a les 14:30h. Van ser llampec. Toquem aquesta, provem les veus, els vents baixen alguna cosa del volum, en Ramon (acabat d’arribar de Mèxic i amb un jetlag de cavall) tot està ok, em sento molt bé avui, i en Pol “baixem un pèl les veus”. Dit i fet. Proves fetes en 30 minuts. Ara faltava esperar els nens. Des dels camerinos veiem per les pantalles el públic que va entrant. Nois, un públic que mai havíem vist. Nens petits i pares fins i tot més animats que els nens petits.

Puja el teló i sonen les notes de Monsieur Cousteau (foto: Marc Puig del música en directe.cat)

Vam començar aixecant lentament el teló (sí nois, teníem teló) mentre les notes de Monsieur Cousteau es colaven per sota la tela. Estàvem tranquils, tocàvem a Sant Cugat, un auditori familiar per nosaltres, però a la vegada encuriosits de com aniria el bolo. De moment semblava tot normal. Els nens i els adults a les butaques. Portaven el ritme a tots els temes i de cop després de fer Lousiana (la cançó pels grans) en Joan Enric va dir “ara sí, comença la festa, podeu fer el que vulgueu” i dit això una marea de mainada va grimpar literalment fins a l’escenari. El concert es va transformar, teníem els nens a 50 cm, ballant el ritme de la música.

L'Home gos i el seu canó de confetti en ple concert! (foto: Glòria Solsona)

I què sonava mentre passava tot això? Doncs sí senyors, l’Home que treballa fent de gos. El públic l’esperava per davant, però amb un cop d’efecte l’home va entrar pel passadís, creuant tota la platea. Les cares dels nens s’anaven transformant quan s’adonaven que el tenien al costat, que el podien tocar. I lentament amb el seu ball acompassat va anar fent feliços als nens i a les mames (als papes també) i va pujar l’escaleta central fins a plantar-se al bell mig de l’escenari. Desplegà els braços  i va seguir ballant coreogràficament. Els nens l’intentaven imitar, l’emoció es desfermava i de cop sonen les trompetes amb el “pa parara” i treu el seu canó de confetti xxl i dispara a l’aire. Música, crits i confetti. El petit públic va embogir!

Després del clímax caní, els nens ja es van quedar a dalt l’escenari, recollint les restes de confetti, alguns ballant, els altres ben assentats, altres de peu dret contemplant l’escena. La festa va acabar amb un 4-3-3, l’home gos de nou a l’escenari i amb un solo esbojarrat i espectacular d’en Tutu i el seu trombó!

I sabeu què va ser el més guapo de tot? Que al cap de mitja hora teníem un segon “passe”. Podíem reviure un concert! El doble d’emocions! Aquí us deixem un petit vídeo resum del festival.

Acabats els dos bolos Els Amics vam anar a signar i l’Home gos es va fer fotos amb tothom.  Ens va encantar poder saludar-vos a tots i comentar la jugada.

Que guapo que va ser!

Llarga vida als Petits Camaleons i gràcies Home Gos. T’estimem, ja ho saps! i torna sempre que vulguis. Nosaltres i el públic estarem sempre aquí.

Notícia d’última hora: Concert de Cadaqués nou emplaçament: Sala l’Amistat

El concert de Cadaqués canvia d’ubicació. Sí nois, això ja sembla un joc de pistes: primer va ser a Portlligat davant la casa d’en Dalí, després al Pavelló d’Esports i ara (i creuem els dits) l’organització ens confirma que definitivament s’emplaça a la Sala l’Amistat de la Societat l’Amistat de Cadaqués. És un teatre a la carretera de Port-lligat. L’adreça exacte és aquí. L’hora d’inici del concert, la mateixa, a les 23:00h.

Us hi apunteu? Voleu fer una escapada a la punta més remota de Catalunya i trobar-hi Els    Amics? Amics i amistat? Al final tot es connecta. Les entrades estan disponibles aquí.

Apunta’t a la newsletter