Una nit única i màgica al Grec de Barcelona

Amics, hem necessitat un dia per recuperar-nos mínimament de les emocions que vam viure al Grec i poder escriure alguna línia coherent. I és que el que vam viure aquest dimarts va ser únic i irrepetible. Tot estava perfectament a lloc: un vespre d’estiu, un marc emblemàtic, la il·lusió de tocar a casa, l’alegria de poder compartir escenari amb uns músics-amics fantàstics i un públic esplèndid, acollidor i immens que omplia fins a la bandera el teatre.

Tarda maratoniana de proves de so. Tot havia d’estar a punt. A la foto en Ferran Conangle microfonant la marimba d’en Marc dels Brossa

Nosaltres vam arribar ben d’hora al teatre, sobre les 16:30 h de la tarda. Per davant, teníem una maratoniana prova de so de 3 hores perquè tot sortís a la perfecció.

Estem contents. Tothom està il·lusionat i aquesta energia compacta el grup. Som conscients de que el que farem aquesta nit és tot un repte: posar 23 músics damunt l’escenari i que tot estigui perfectament engranat ens motiva.

La bona energia a l'ambient augurava una gran nit (foto: farwel)

Acabades les proves ens dutxem, piquem alguna cosa i fem una xerrada tècnica amb tota la tripulació. El vaixell està apunt de sortir. Des del lateral del teatre sentim la remor del públic. A l’ambient s’hi despleguen les bones vibracions, les d’una nit màgica. Al fons, les llums càlides d’en Rafa, el nostre tècnic de llums, els hi donen la benvinguda.

El concert va començar  passades les 10. Estàvem tranquils i nerviosos alhora. Vam fer una gran abraçada tots 23 i vam sortim a l’escenari. La veu de l’Eduard acompanyada per les notes d’en Dani va trencar el gel, però allà no hi havia gel per trencar: estàvem a casa. Mica en mica la melodia de la cançó anava inundant l’amfiteatre i el públic va esclatar en un immens aplaudiment. A Willis la va seguir Monsieur Cousteau i el Calypso ve, calypso va ja estava a alta mar. El vaixell navegava a tota vela, amb força i amb l’energia de les 2000 persones que omplien el Grec. Les cançons es van desgranar fins arribar al clímax de L’Affaire Sofia. I aquí és on va arribar la primera sorpresa: entren en escena l’Aleix al violí, l’Oleguer al violoncel, en Marc a la marimba i vibràfon, en Gregori a l’acordió i l’Adrià amb la viola de roda: el Col·lectiu Brossa. Per primera vegada vam podem sentir en directe i amb tota la seva plenitud Carnaval. Pell de gallina amb la màgia musical del quartet fonent-se amb la cançó. En acabar el públic va saltar dels seients. Sens dubte un dels moments de la nit. I per acabar-ho de rematar els Brossa es van posar a les mans de l’Arquitecte.  A Louisiana  o els camps de cotó l’entrada del cor de gòspel femení dirigit per l’Enric Giné va fer vibrar de nou el Grec.

El repertori d'una nit única!

L’Eva, la Sílvia, la Mercè, la Mirabai, la Glòria, la Marta, la Raquel, l’Andrea, la Laia Riera i la Cristina van seguir a l’escenari per cantar Miracles i recordar-nos a tots els homes que no hem de patir que no estem sols. Les seves veus ens van tranportar a Louisiana o els camps de cotó i ens van passejar per l’art del flirteig del Bed & Breakfast de la mà de la veu de la Laia fent de Marta. Aquestes alçades de la pel.lícula (Guionistes, com diem nosaltres) va fer entrar de nou els Brossa amb tota la seva contundència. Per cert, recordem que l’Oleguer gràcies a la seva camisa hawaiana va trobar xicota entre tema i tema i molt amablement la va passar a en Gregori per si també feia efecte.

Per fi en Ferran va triumfar i va convèncer a una noia per cantar Bed & Breakfast amb ell. En Joan Enric va poder descansar del seu rol femení.

I van venir els bisos. Van cantar Tots els homes d’Escòcia amb solemnitat,  Déjà-vu va ballar, Les meves ex va sonar en prímicia a Barcelona i Jean-Luc va ser aposteòsica. En aquest punt del concert els quatre ens dèiem per dintre que no volíem que s’acabés mai. Però nois, no us podíem tenir 5 hores allí clavats al teatre. La traca final va venir de la mà de d’El Tren, 4-3-3 i El Matrimoni Arnolfini.

Gràcies Barcelona per fer plegats coses tan immenses. Aquesta nit la recordarem sempre!

Gràcies a tots per fer plegats coses tan immenses! (foto: arofna)

Us deixem amb un miniclip del TN migdia amb imatges d’ahir a la nit.

Miniclip del TN Migdia (minut 57:06) amb imatges d'ahir a la nit

Apunta’t a la newsletter