El Palau fa xup-xup. Una nit històrica amb 3 generacions de músics junts. Gràcies Sant Jordi

Divendres 8 de juny. Hora: 20:30 h. Trobada Amical a la plaça Espanya. Ens embotim en un taxi amb els quatre apretats com anxoves i la guitarra a la falda. Posem la cinquena i en 10 minuts ens plantem al peu del Palau Sant Jordi. Abans d’entrar fem uns riures amb el porter del Palau (sí, sí, el Palau té un porter!): “Somos los músicos,” li diem. “Ah, de que grupo?”. “Els Amics de les Arts, li diem” (això ja sembla el monòleg de la cançó). “Ostras, pues no estáis en la lista”. Sentim això i als quatre se’ns queda una cara de pa. “No hombre que es broma” en diu l’home. Amb aquest ritmasu comença la nit al Sant Jordi. Estem contents i nerviosos alhora. Hi haurà molta gent, 15000 persones, i també ens trobarem a molta gent que admirem i tenim ganes de saludar.

Arribem i deixem els trastos al camerino. La regidora d’escenari ens explica una mica l’escaleta de quan ens toca sortir i ho deixem tot llest. Entre camarinos saludem a en Pep Guardiola i xerrem un estona de la nit al Sant Jordi, de la música en general, dels amics i de la seva nova etapa. Seguim i ens trobem amb l’encisadora Sílvia Perez Cruz i de com ha preparat el tema amb en Lluís i en Pep. A les 21:00h comença l’espectacle. El Sant Jordi està que bull. Ple fins a vessar. Els músics estem a baix a la dreta de l’escenari gaudint del concert. Un marc fantàstic per a xerrar i coneixa’ns una mica més. Parlem amb en Miguel Poveda, en Pau Debon, la Beth, en Masdeu, la gent d’Obrint Pas, Sabor de Gràcia, Teràpia de Shock, en Manu, en Quintana, Mishima i un llarg etcètera. És una festa per a tots. Es respira a l’aire:  les ganes de fer coses plegats i realment t’adones que la nit és històrica: 3 generacions de la músics allí reunits, compartint una nit d’estiu i amb un públic entregat amb ganes de música i solidaritat.

Quan ens toca sortir a fer Jean-Luc  passem de 0 a 100% en pocs segons. Tot un subidón. A l’acabar el concert tornàvem cap a casa contents i amb una sensació al cos d’haver compartit alguna cosa molt gran. Rius de gent baixaven del Palau amb cares de satisfacció. Queien quatre gotes. Gràcies Sant Jordi per aquesta nit tan especial.

Si no vau poder venir al concert o voleu reviure’l, recordeu que aquest diumenge dia de Sant Joan al canal 33 passen el concert a les 22:25 h. Val molt la pena!. I més coses, el doble cd + dvd amb el concert enregistrat íntegrament estarà disponibles de l’1 de juliol al 7 de juliol amb els diaris El Periódico, la Vanguardia i l’Ara al preu de 9,95€.

Apunta’t a la newsletter