Teatre de la Passió vist des del sostre (foto del nostre escalador Pol Cruells)

Amics,
dissabte vam rematar la setmana al Teatre de la Passió de Cervera. Imagineu-vos un teatre immens, amb un pati de butaques vermelles que s’enfilen fins ben amunt, amb decorats de muntanyes i creus, amb camerinos on en comptes de posar “Camerino” hi posa “Soldats”, amb una peluqueria pròpia al soterrani, amb una habitació plena de vestits de l’època romana on t’hi podries passar mesos emprovant peces i amb fotos i més fotos d’aquesta representació que cada any mou tanta i tanta gent… Un teatre molt singular amb una aura especial.

“Solo lo he comido igual en Cervera” diuen els de La Segona Hora. Doncs així és! De concerts dels amics per les comarques de Lleida de moment només hem fet el de la capital de la Segarra.

“Solo lo que comido en Cervera”, com diuen a la Segona hora. Favetes a la catalana del Casal de Cervera.

Cervera està a una hora i quart de Barcelona, així que amb un vist i no vist ja hi som. Com que l’Aitor, el roadmanager, és molt previsor en els horaris arribem aviat, cosa que ens permet agafar-nos-ho en calma i poder estar per fora el teatre disfrutant de les immenses vistes de l’altiplà de la Segarra. Un aire calent t’envolta i al carrer s’hi està bé. Tot està molt tranquil. Com si el temps s’hagués aturat i tot va al seu ritme.

Mentre anem fent les proves de so entra per la porta del darrera sense fer soroll un gos movent la cua. L’animal es passeja entremig d’instruments i cables i inspecciona l’escenari, amb una especial fixació pels ferros de la bateria. Hem de parar la màquina  perquè ens fotem a riure. L’Aitor, amb  els seus dots d’encantador de gossos el treu tranquilament i continuem.

En acabar anem a sopar al Casal de Cervera. Per la taula corren les favetes a la catalana, els pèsols saltejats amb pernil salat, i les amanida de cabra (tremenda!). No podem menjar gaire perquè són les 9 i comencem a les 10. Així que el diafragma ha d’estar ben lliure per poder cantar i la panxa no gaire plena.

I comença el concert. Decidim entrar per l’escenari fixe de la passió (una recreació de facana de l’època). Tots apretadets abans de sortir per la porteta. I comença Carnaval. No sé què ho fa però quan portes dos concerts seguits, el que fa tres estàs especialment deixat anar. Com si flotéssim per l’escenari. L’Eduard balla i desplega els braços com mai al ritme de les cançons i interactuant amb el públic, en Dani s’aixeca, s’asseu, va a veure en Pol. En Ramon s’alça sovint per picar les baquetes i tranmetre força, la secció de vents van coordinats i depuren un fantàstic dancing al Tren, en Joan Enric es mou amb la guitarra per l’escenari per guadir de la banda i en Ferran marca els acords amb força fent lluir la seva guitarra elèctrica. Tot va en dansa. La gent està eufòrica.

En acabar fem la tradicional signatura de discos. Moltes cares conegudes i moltes de noves. Signem, ens fem fotos i comentem la jugada del concert. Marxem molt contents a casa.

Abans de deixar Cervera, als camerinos, felicitem a en Kurti que ha fet anys aquella mateixa nit i tocant els faders en directe. Per molts anys!

La tornada va ser plàcid i vam disfrutar d’una tempesta elèctrica espectacular. Us deixem aquesta foto de la caça del llampec.

Caçadors de llamps

Gràcies gent de l’altiplà per l’acollida.

I més coses…

Ja tenim totes les dades dels concerts que farem al País Valencià el mes que ve:

Hortes d'Alzira

El 9 de juny serem a Alzira (capital de la Ribera Alta) a la Sala Simbiosi a les 23:00h. Les entrades online les podeu trobar aquí o comprar-les físicament als següents punts de venda aquí.

Vistes de Pedreguer

I l’endemà 10 de juny un concert de tarda a Pedreguer (Marina Alta) al patí de l’Espai Cultural (c/ València). Serà a les 19 h i podeu trobar les entrades al poble: al Casal Jaume I, al Bar la musical i al Pub quatre estacions. I també reservant directament al telèfon: 629.68.54.67

I recordeu que avui serem amb les Mamzelles a Sant Feliu de Codines al Centre Cívic la Fonteta. Les Mamzelles comencen a les 22:00h i nosaltres les seguim a les 23:30h.

Salut!

Apunta’t a la newsletter