Foto: Carles Rodíguez. Extreta de www.365d3653.com

Amics,
aquest diumenge toca passar pel programa Òpera en texans del 33. Serà a les 22:30 quan de la mà de Ramon Gener (el de la foto), podreu conèixer una mica més de prop El barber de Sevilla.

L’amic Alan Fàbregas ens va trucar a mitja gira passada per veure si estàvem interessats a col·laborar amb un nou projecte que es deia Òpera en Texans. A primera vista semblava una cosa molt arriscada, fer un programa que acostés l’òpera a la gent que no en sap res de res (però que també fos atractiu pels experts) barrejant les explicacions de’n Ramon Gener i alguns grups musicals catalans. “Heu de fer una versió d’alguna òpera” va dir. Al principi no sabíem com agafar-ho. Com es fa una versió d’una òpera? Com enfoques el revisitar una “cançó” que (en el nostre cas) té quasi més de 200 anys? La resposta que vam trobar és jugant. Desmuntant-la i tornant-la a muntar. Vam tornar a fer una cançó a l’estil Amics del principi: sintetitzadors, moogs, midis, caixes de ritmes i veus. I la veritat és que ens ho vam passar d’allò més bé. Vam escollir un fragment que es diu “Largo al factotum”. Mireu aquest video i pareu atenció a partir del minut 1:57 perquè és el tros que hem versionat.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ldqHu71bjXQ]

Si el diumenge mireu el programa i us agrada la cançó recordeu que serà un dels tracks inclosos en el CD Single que es regalarà a tots els que reservin “Espècies per catalogar” a l’FNAC. Algú no sap de què estem parlant? Aquí.

Salut i bon cap de setmana!

PD: Hem actualitzat el calendari amb un concert al Teatre Joventut de l’Hospitalet. Més detalls, aquí.

 

Comentaris

 1. Glòria

  bon dia Amics!! Com sempre, ben matiners!! Ja tinc ganes de veure el reportatge, almenys així us veurem les cares que a través del bloc és una mica estàtic!! Espero ser a casa a aquella hora i espero també no despistar-me!! (fareu un toque via facebbok, no?). De totes maneres espero que algun fan apanyat trobi el video al 3alacarta i el pengi pq el poguem veure tantes vegades com vulguem!

 2. ana

  Ja tinc ganes de veure el programa!!:)!a mi especialment m’agrada la opera,a mes tinc una amiga soprano,que per cert va coneixer tambe al ramon gener en una de les seves actuacions jejeje!:), i trobo que fent aquest tipus de programa esta molt be,perque explicant-t’ho de forma sencilla arribes a tothom!:)!

  Suposo que per vosaltres ha estat un repte i estic segura,pel que he pogut veure, que ho heu fet molt be!!:)!a mes aquest peça m’agrada molt, es una de les meves preferides i la veritat que ja tinc ganes de veure la vostra versio!:)!que a mes a mes tindrem en el cd-single jejejejeje!:)!

  Be nois amb ganes de que arribi diumenge i molts anims pel que queda de feina!:)!
  Salut i bon cap de setmana!:)!
  Ana Giménez

 3. Alícia

  Aviam si no ens despistem i ho podem veure, deu ser tota una curiositat, oi? I la tindrem! Ahir vaig reservar a l’fnac 3 Espècies per Catalogar…quants n’hi ha ja?
  Amunt Amics!

 4. teresa

  Jo tinc un Bloc sobre ópera i fa temps que us segueixo, que us tinc a la Blogroll, res és incompatible, ben al contrari, descobrir sonoritats noves pot ser un gran plaer. El programa del Ramón Gener és sensacional (i ell no fa cara de presidiari com a la foto que heu escollir, hehe). És un dels gran èxits de la temporada a TV3 i molta gent està començant a desmitificar i conèixer l’òpera gràcies a ells (el programa, i el Ramón). Es pot anar al Liceu a partir de 9 eurets de res, abonaments a partir de 30€ a l’any (5 funcions) i es poden trobar espectacles al·lucinants com el darrer Gran Macabre (Ligetti), amb escenografia de la Fura dels Baus. Ja tinc ganes de veure la vostra proposta del diumenge!

 5. Anna S.

  M’encanta que us hagi tocat “El Barber de Sevilla” és la primera òpera que vaig veure (ja fa la tira d’anys) i una de les que més m’agrada.
  Demà a la nit em trobareu enganxada davant la tele per no perdre’m el programa 😉

 6. Monxeta

  Gràcies pel recordatori Amics!! Que a més de un/a li haurà anat bé 🙂 jejejejejejejeje

  He de dir que a mi l’òpera mai m’ha cridat l’atenció ni he anat a veure una, però coi, veure el programa d’en Ramón li dóna una altre prespectiva i m’agrada! 🙂 jejejejejejeje

  Com no, com cada diumenge, a les 22:30 estaré apunt per veure Òpera amb texans!

  Molts petons per a tots!!!

 7. Marta( I love amics de les arts)

  Hola Amics! Ja tinc ganes de veureus demà fent la versió del “Barber de Sevilla”! Estaré davant la tele amb ganes de veureus! A mi lòpera no m’agrada gens,però tinc moltes ganes de veureus,així que per primer cop demà veuré el programa! 🙂

  Mitjons,petons i americanes!!!! 😉

 8. Mireia

  Amics,
  Després de tant temps, ja tinc ganes de veure-us “en moviment”!!
  Us esperem amb candeletes!
  🙂

  1. Mireia

   Sou els FACTOTUMS dels FACTOTUMS!!!
   Quina passada de versió! Segur que en Rossini tindria enveja de vosaltres!
   I a més ha ressorgit l’estrella dels Amics!: l’Home que treballa fent de gos, ara treballa fent de barber de “Gràcia”!!! 🙂
   I la coreografia tbé molt xula (millor si l’haguéssiu fet vosaltres, però ja sabem que el ball sincronitzat us costa una mica… )
   Buf, això si que és posar el caramel a la boca 2 mesos abans del nou disc!
   Una abraçada!!! 🙂

   actotms del

   1. Toni

    Què bé!!!!!!!!!!
    L’home que treballa fent de gos ha tornat per uns moments.
    A casa estem tots molt contents!!!

 9. Núria

  sou uns “putos cracks” (sento el vocabulari), m’ha encantat la versió!!! i en dani dirigint, sense paraules!! siusplau, torneu jaaa!!

 10. Filomena

  Nois , que bonica la vostra versió. Tots molt guapos i “desinvoltus”. I que contenta al veure que heu tornat a treure a passejar el gos ! Felicitats , ho heu fet molt bé!

 11. Anna S.

  Boníiiiiissima la versió! És fantàstic tornar-vos a veure als quatre (i també a l’home que treballa fent de gos).

 12. maría

  Bravo! bravíssimo!!!!
  ..no sé els cops que l’he escoltat, és molt bona!
  .. seguiu emocionant Amics…….imparables!

 13. Sílvia

  Fantàstica la versió del Figaro!

  Sou genials i bravo per participar en aquests tipus de projectes.

  Dani, ho has fet moltbé. M’encantes!

 14. Guillem

  Abans de saber que hi sortiríeu ja era fan d’Òpera en texans. Ahir ja va ser l’apoteosi… Molt bona versió, ja tinc ganes de sentir-la altra vegada junt amb les noves cançons. Ànims, que ja falta menys!

Deixa un comentari