Foto: Carles Rodíguez. Extreta de www.365d3653.com

Amics,
aquest diumenge toca passar pel programa Òpera en texans del 33. Serà a les 22:30 quan de la mà de Ramon Gener (el de la foto), podreu conèixer una mica més de prop El barber de Sevilla.

L’amic Alan Fàbregas ens va trucar a mitja gira passada per veure si estàvem interessats a col·laborar amb un nou projecte que es deia Òpera en Texans. A primera vista semblava una cosa molt arriscada, fer un programa que acostés l’òpera a la gent que no en sap res de res (però que també fos atractiu pels experts) barrejant les explicacions de’n Ramon Gener i alguns grups musicals catalans. “Heu de fer una versió d’alguna òpera” va dir. Al principi no sabíem com agafar-ho. Com es fa una versió d’una òpera? Com enfoques el revisitar una “cançó” que (en el nostre cas) té quasi més de 200 anys? La resposta que vam trobar és jugant. Desmuntant-la i tornant-la a muntar. Vam tornar a fer una cançó a l’estil Amics del principi: sintetitzadors, moogs, midis, caixes de ritmes i veus. I la veritat és que ens ho vam passar d’allò més bé. Vam escollir un fragment que es diu “Largo al factotum”. Mireu aquest video i pareu atenció a partir del minut 1:57 perquè és el tros que hem versionat.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ldqHu71bjXQ]

Si el diumenge mireu el programa i us agrada la cançó recordeu que serà un dels tracks inclosos en el CD Single que es regalarà a tots els que reservin “Espècies per catalogar” a l’FNAC. Algú no sap de què estem parlant? Aquí.

Salut i bon cap de setmana!

PD: Hem actualitzat el calendari amb un concert al Teatre Joventut de l’Hospitalet. Més detalls, aquí.

 

Apunta’t a la newsletter