Aquesta història fa estona que va passar, va ser l’Agost del 2009. Feia mesos que deia que volia escoltar a Els amics de les arts en concert i els meus amics  estaven cansats que cada dia els digues el mateix. El concert va coincidir amb el meu aniversari i vaig decidir celebrar-ho anant a sopar i després al concert. Varem fer uns pizzes el Parc de la Mar, aprop d’on es feia el concert. A Mallorca encara no havien sonat gaire Els amics i aquest era el seu primer concert a l’illa, cosa que va fer que no hi hagués gran quantitat de públic. Però va ser un concert inoblidable, varen començar la meva cançó preferida del disc Castafiore Cabaret,  Dejavu (amb un problema informàtic inclòs) , les histories que explicaven vam riure molt, varen tocar L’home que treballava de gos (encara no s’havia editat el disc) però va estar molt bé.
Un amic meu duia dos playmobils i varem pensar en fer-nos una fotografia amb Els Amics i amb els playmobils. Ens va costar molt a decidir-nos però al final vàrem agafar coratge i vam anar cap a l’escenari. Allà vàrem xerrar amb en Dani, li varem dir que volíem una foto amb ells i ell acceptar d’immediat, però li varem dir “amb això” i de la butxaca vam treure els playmobils, li varem explicar perquè els dúiem i perquè varem decidir fer-nos una foto amb ells. El meu amic els duia perquè feia fotos a llocs de Mallorca amb els playmobils i no podia faltar un concert d’Els amics. També ens varem decidir perquè a la portada de Castafiore Cabaret surten playmobils i varem pensar que els agradaria; va ser així. Dit i fet! Varem cridar a la resta del grup i en Dani i en Joan Enric varen voler aguantar el playmobils (ho varen dir amb un entusiasme que ens va sorprendre). Els va agradar la idea, perquè segons el que ens contaren a ells també els agraden molts els
playmobils. Quan vam ser a casa, vam haver d’enviar un correu a Els amics per demanar-los la fotografia, perquè la nostra no va sortir bé i un amic seu els en va fer una. Ens la van passar. Ara, a alguns dels amics meus que varen venir al concert els agrada. I l’any passat quan varen venir per presentar el nou disc Bed&Breakfast, jo ja el tenia perquè me’l varen portar, aquell concert va ser molt divertitr vaig tenir portunitat de tonar parla amb ells, vaig parla més amb en Dani i es va recorda dels nostres playsmobils i ens va demanar si els tonrnavem a porta, varem riure molt. Jo amb les cançons tinc molts de records i inclos tinc gravats fets de classe de algunes de les seves fotografies i dibuixos fets d’ells. He vingut tots els concerts que he feu fet a Mallorca.

Salut des de Mallorca!
Cati Sabater

Apunta’t a la newsletter