Ara fa cosa d’un any sento per la tele el nom de “Els amics de les arts” i, amb ganes d’escoltar coses noves, decideixo buscar-los a l’Spotify. El primer contacte amb la música i les lletres de les cançons va ser de “gallina de piel”. Ajaguts al sofà amb el meu company vam anar, de cançó en cançó, escoltant aquelles històries tan originals i properes alhora. Sentir unes lletres que parleven TANT de nosaltres ens resultava tremendament increïble: però, qui són aquests!!!??? Entre rialles i llàgrimes als ulls vam repetir el disc durant setmanes i vam acabar a l’FNAC comprant-lo, per què ens pugués acompanyar allà on anavem… La veritat, ens hem fet un tip de posar-lo, sense parar!
Tot i que som de Barcelona (del Poblenou) no ens va fer res anar fins a Manresa a veure Els Amics per primera vegada (com a regal del meu sant, el 23 d’abril). Vam sortir del concert “flipats”. La música, com era d’esperar, ens va encantar, però la gran sorpresa ens la vam endur amb els 4 personatges que hi havia d’alt l’escenari. Entre cançó i cançó ens explicàven unes històries i anècdotes que feien riure a tot l’auditori! I se’ls veia tan tranquils i autèntics! Després, Badalona. El passat 29 de gener vam decidir repetir. I va ser tot un encert! Els amics saben reinventar-se a ells mateixos! Un concert ben diferent del de fa uns mesos: banda en directe, noves anècdotes, nous arranjaments a les cançons i, és clar, el públic corejant les cançons sense perdre’s ni una frase… Va ser realment emocionant tornar a veure’ls a l’escenari i sentir-los aprop… De fet, sempre que sortim d’un concert ho comentem: “com ens agradaria passar una nit de birres a casa amb
Els Amics, convidar-los a sopar i xerrar una estoneta amb ells!”
Quan acabi la gira us trobarem a faltar, segur, però a l’espera del nou disc (i no volem donar-vos cap pressa), sempre ens quedarà anar a la línia groga del metro i sentir: “tirin tiriiinnn, propera estació” i dins del teu cap començar a cantar: “sé molt bé… Que tu puges a Verdaguer…” Després, ja no me la puc treure del cap…

Apunta’t a la newsletter