Els Amics a Valls Foto: Teresa Fargas

Amics,
això ja es va acabant. Ahir a les Decennals de Valls vam constatar que a Valls hi ha una de les Festes més guapes de tot Catalunya. Es fan cada 10 anys i l’energia, les ganes i la passió amb que tothom les viu és estratosfèrica. 1 concert, 10 grups, més de 4000 persones. Nosaltres vam cantar cap a les 00.00 just després d’en Roger Mas. Només de pujar a l’escenari (a muntar els instruments!) ja vam notar l’escalf de la gent, les ganes d’Amics… El concert va ser ràpid, sense xerrar entre cançó i cançó: el més koete de tots els koetes. En algunes cançons fins i tot se’ns feia difícil sentir les nostres pròpies veus perquè la gent les cantava a pulmó. Adrenalina per un tub. Gràcies Valls, esperem ser dels afortunats que puguin tornar d’aquí a 10 anys a celebrar les Festes de la Candela.

I avui hem quedat amb 2000 amics al Palau de la Música Catalana. Primer dels dos concerts finals de la Gira B&B. Gràcies a tots els que vindreu i gràcies a tots els que volieu venir i no vau aconseguir l’entrada. Estem amb unes ganes tan immenses de pujar a l’escenari que us en farieu hashtags. Per nosaltres cada concert és important però això és com jugar la final de la Copa d’Europa. No especularem i sortirem a l’atac des del minut 1.

Voldríem fer una petita reflexió 2.0 al voltant del concert d’avui i de demà. Com sabeu, són vàries les iniciatives populars que s’han muntat per seguir el concert. La revista Enderrock estrena avui el seu nou web 2.0 amb el seguiment del concert a través de twitter i el hashtag #amicspalau. Gent que veniu dilluns (el segon dia): si teniu twitter o facebook i no voleu spoilers (és a dir, que us desvetllin les sorpreses que hi haurà al concert), feu un ús limitat d’Internet al voltant d’Els Amics de les Arts fins demà al vespre. Gent que veniu avui diumenge: si deixeu comentaris post-concert en aquest post, si us plau, que no siguin massa explícits. Així tots contents. Nosaltres ens agafem els dos concerts amb la mateixa intensitat i volem que us sorpenguin a tots. I recordeu: avui Pol Cruells serà l’artista convidat. I demà Pulpopop.

I res més, demà no farem post perquè tenim un matí molt complet amb atenció als mitjans de comunicació (passarem pel Matí de Catalunya Ràdio entre d’altres) i no volem que se’ns escapi res. Ja farem crònica conjunta dimarts o dimecres. Si voleu anar escalfant l’ambient per aquesta nit podeu veure una entrevista de l’Oriol Rodríguez publicada avui a la web 365d365e o podeu llegir aquest article d’El País.

Mitjons, palaus i animalades.

Apunta’t a la newsletter