Amics,
com ja sabeu el dia 21 de gener hi ha concert especial a Sant Cugat. Serà una festa on hi convidarem alguns dels grups/músics amb qui hem coincidit aquesta gira o amb qui hem desenvolupat certa afinitat.  Probablement molts ja els coneixereu però aquí us fem cinc cèntims de les coses més destacades de cadascun. La majoria de fotos són d’en Xavi Mercadé, un altre amic nostre!

1- (Lluís Gavaldà) Els Pets
No necessiten ni presentació. Història viva. Han fet una altra vegada un molt bon disc que els hi ha servir per guanyar el Premi Enderrock 2010 al millor artista 2010. Surten pràcticament a totes les llistes dels millors de l’any. El dia de Nadal va fer 25 anys que estan sobre dels escenaris. Haurem d’enviar l’Home que treballa fent de gos a la seva festa d’aniversari?

2- Sanjosex
És de la Bisbal, ha fet tres discos i es mereixeria ser molt més popular. L’últim disc es diu “Al marge d’un camí” i també ha guanyat un Premi Enderrock: el de la crítica al millor disc de cançó d’autor. Nosaltres feia temps que l’escoltàvem però és amb aquest últim disc que ha acabat convencent a tothom. Les seves cançons a vegades requereixen més d’una escolta però quan t’atrapen ja no en pots sortir. Una veu inconfusible i un estil marcadament propi des del primer acord de la primera cançó del primer disc. No perdeu la oportunitat de veure la pura realitat sota el seu prisma.

3- Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien
L’Anna és la vocalista d’aquest grup entre la chanson i pop. De moment només tenen un disc però això no ha estat obstacle per fer una bona pila de concerts aquest 2010. Barrejant el català i el francès sense cap problema i amb una producció senzilla i genial. Vam tocar amb ells a l’Auditori de Vic i de Barcelona. Cada cop que coincidíem dèiem que havíem de fer alguna cosa junts. El 21 de gener és el moment.  Us convidem a un croissant?

4- Cesk Freixas
Amb en Cesk ens vam conèixer pràcticament per Internet. El primer cop que ens vam veure va ser als Premis Enderrock 2009 i des de llavors no hem parat de coincidir. Aquest estiu ha estat un clàssic el cartell de “Cesk+Amics”. Potser ens hem trobat a 4 o 5 llocs! Va ser el primer que vam contactar per venir al concert de Sant Cugat i de seguida va dir que sí. La lluita d’una veu dolça. El seu últim disc es diu “La mà dels qui t’esperen” i té cançons molt (molt) maques com La Petita Rambla del Poble Sec.

5- Orchestra Fireluche
Venen de La Cellera de Ter i són molts. Tants que potser ni ells ho saben. Fan música (amb totes les lletres) amb instruments de joguina. Aquí tot és possible. Ja han fet dos discos i van a pel tercer. Una petita delicatessen per aquest dia. Els coneixem perquè en Joan Enric tocava amb tres dels seus components quan estava a Toadstools. Quines cançons dels Amics passaran pel filtre joguinaire?

6- Judith Neddermann
La Judith ja va col·laborar en el Bed & Breakfast. Buscàvem una veu femenina i en Dani de seguida va proposar-la. És la cantant dels Gramophone All Stars, grup on també toquen els nostres tres vents: l’Andrés, en Zidru i en Genís. Aromes jamaicanes, atmosferes jazzístiques,  stàndards i un disc, “Simbiosi”, que demostra que és una banda amb tots els ets i uts.

Salut!

Apunta’t a la newsletter