Amics,
gràcies a tots per la càlida benvinguda que heu donat al clip de Jean-Luc. Ha estat un regal perfecte pel tió i ho hem disfrutat tant o més que vosaltres. Els comentaris en general han estat postius a tot arreu però alguns heu dit que no us acabava de fer el pes o que no era tan “amics”… Coses que nosaltres ja havíem intuït abans de l’estrena. Unes quantes reflexions vistes des del grup…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=A3Yl3Fsj7tw&feature=player_embedded]

1- És el clip d’una cançó que té un any i dos mesos de vida.
Normalment quan fas un single és perquè la gent descobreixi un disc, un grup. A aquestes alçades de la pel·lícula la cançó Jean-Luc està més que descoberta per la gent que visiteu el blog i tothom se la ha fet seva. Creiem que és normal que molts dieu: “No m’esperava això” perquè després de més d’un any de gira tothom ja ha tingut temps per posar imatges a la cançó dins del seu cap.

2- Les imatges que descriu la lletra són molt clares.
La història del noi, la noia i en Jean-Luc que explica la lletra és molt cinematogràfica. Quan ens vam plantejar el clip, no volíem que la gent veiés el mateix que diu la cançó. Vam pensar que era massa obvi. Volíem anar més enllà. Visualment, volíem crear una història totalment diferent però que tingués punts en comú amb el que la lletra diu (relacions, Jean-Luc com a elements centrals) però que estigués a un nivell narratiu diferent.

3- El video parteix de la idea d’homenatge.
La majoria d’escenes estan inspirades en tres pelis de Godard: “A bout de souffle”, “Pierrot Le Fou” i “Bande a part”. A partir d’aquí hem anat afegint-hi elements entre en Joan Costa (director) i Els Amics que ens permetessin portar el clip cap al nostre terreny . És evident que un pot gaudir-ne més si ha vist aquestes pel·lícules però creiem que la història central del clip és senzilla i s’entén per ella mateixa.

4- El ball.
Que guapo que us hagi agradat tant! Vam fer un stage intensiu de 15 dies a l’Arkansas Dance School que en Dani ja havia visitat de jovenet i vam sotmetre’ns a les classes més intensives que us pogueu imaginar. Només el pas de l’espatlla ens va costar quatre dies a sol i ombra.

5- No jubileu el gos!
Hem vist que arran de les paraules de l’Ànima (33) on insinuàvem que potser jubilaríem el gos s’ha creat fins i tot un grup de Facebook! De moment no patiu que l’Home-Gos està en plena forma. Aquí fa el paper de policia que persegueix Els Amics però “és tot pel·lícula”. Encara el tenim a l’equip i ens acompanyarà en aquest últim tram de la gira.

I res més, que estem molt contents del treball de la gent de Hop-Hop i que esperem que aquest clip arribi molt i molt lluny! Recordeu que podeu votar el clip de Jean-Luc als Premis Enderrock 2010. Els Amics optem a tres categories. Com es vota? Així: Podeu anar aquí i votar Els Amics de les Arts a:
– Millor directe de Cançó d’Autor (o Pop-Rock, com vulgeu)
– Millor Pàgina Web (aquesta!)
– Millor Videoclip (L’home que treballa fent de gos, La merda se’ns menja o Jean-Luc)

PD1) I avui més coses. Si passeu pel quiosc veureu que som portada del suplement Time Out que es distribueix amb el diari ARA. Compartim article amb els grans Mishima. És una entrevista molt extensa on fem un resum de com hem viscut aquest any 2010. No us la perdeu.

PD2) Aquesta nit a les dotze concert d’en Joan Enric amb el seu grup “Toadstools” al pavelló de la Cellera de Ter. Es compleixen deu anys de la publicació del disc SUXIVPAHAN (un recopilatori amb les bandes del poble). Els grups que hi van participar es reuneixen puntualment per celebrar l’efemèride. El nostre Amic tornarà a cantar  quatre cançons amb el grup que va crear quan encara estava a l’institut! I encara en tenim més. En Kurti també hi serà però aquest cop no com a tècnic de so sinó tocant el piano amb el grup que tenia quan era jove, els Petits Fours (no volem dir que ara no sigui jove, volem dir…més jovenet, quan duia cabell llarg).

PD3) Ens acaben de dir que ja estan a la venda les entrades online pel concert del 28 de gener a la Sala Privat de Mataró. Les podeu trobar aquí

PD4) I si voleu tornar a reviure la cançó Jean-Luc que vam cantar ahir, 24 de desembre, al programa Especial del Món a Rac1 amb en Jordi Basté des del Palau de la música, demà penjarem l’audio amb imatges inèdites de la gravació del videoclip.

Bon Nadal a tots família!

Bon Nadal a tots família!

En holandès: Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!

En grec: Kala Christougenna Kieftihismenos O Kenourios Chronos

En hebreu: Mo’adim Lesimkha. Shanah Tova

En àrab: I’D Miilad Said ous Sana Saida

En finlandès: Hyvää Joulua or Hauskaa Joulua

En maorí: Kia orana e kia manuia rava i teia Kiritimeti e te Mataiti Ou

En islanès seria: Gleðileg Jól og Farsaelt Komandi ár!

En japonès: Shinnen omedeto. Kurisumasu Omedeto

Si en sabeu més d’originals feu-nos ho saber!

Apunta’t a la newsletter