Amics,
gràcies a tots per la càlida benvinguda que heu donat al clip de Jean-Luc. Ha estat un regal perfecte pel tió i ho hem disfrutat tant o més que vosaltres. Els comentaris en general han estat postius a tot arreu però alguns heu dit que no us acabava de fer el pes o que no era tan “amics”… Coses que nosaltres ja havíem intuït abans de l’estrena. Unes quantes reflexions vistes des del grup…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=A3Yl3Fsj7tw&feature=player_embedded]

1- És el clip d’una cançó que té un any i dos mesos de vida.
Normalment quan fas un single és perquè la gent descobreixi un disc, un grup. A aquestes alçades de la pel·lícula la cançó Jean-Luc està més que descoberta per la gent que visiteu el blog i tothom se la ha fet seva. Creiem que és normal que molts dieu: “No m’esperava això” perquè després de més d’un any de gira tothom ja ha tingut temps per posar imatges a la cançó dins del seu cap.

2- Les imatges que descriu la lletra són molt clares.
La història del noi, la noia i en Jean-Luc que explica la lletra és molt cinematogràfica. Quan ens vam plantejar el clip, no volíem que la gent veiés el mateix que diu la cançó. Vam pensar que era massa obvi. Volíem anar més enllà. Visualment, volíem crear una història totalment diferent però que tingués punts en comú amb el que la lletra diu (relacions, Jean-Luc com a elements centrals) però que estigués a un nivell narratiu diferent.

3- El video parteix de la idea d’homenatge.
La majoria d’escenes estan inspirades en tres pelis de Godard: “A bout de souffle”, “Pierrot Le Fou” i “Bande a part”. A partir d’aquí hem anat afegint-hi elements entre en Joan Costa (director) i Els Amics que ens permetessin portar el clip cap al nostre terreny . És evident que un pot gaudir-ne més si ha vist aquestes pel·lícules però creiem que la història central del clip és senzilla i s’entén per ella mateixa.

4- El ball.
Que guapo que us hagi agradat tant! Vam fer un stage intensiu de 15 dies a l’Arkansas Dance School que en Dani ja havia visitat de jovenet i vam sotmetre’ns a les classes més intensives que us pogueu imaginar. Només el pas de l’espatlla ens va costar quatre dies a sol i ombra.

5- No jubileu el gos!
Hem vist que arran de les paraules de l’Ànima (33) on insinuàvem que potser jubilaríem el gos s’ha creat fins i tot un grup de Facebook! De moment no patiu que l’Home-Gos està en plena forma. Aquí fa el paper de policia que persegueix Els Amics però “és tot pel·lícula”. Encara el tenim a l’equip i ens acompanyarà en aquest últim tram de la gira.

I res més, que estem molt contents del treball de la gent de Hop-Hop i que esperem que aquest clip arribi molt i molt lluny! Recordeu que podeu votar el clip de Jean-Luc als Premis Enderrock 2010. Els Amics optem a tres categories. Com es vota? Així: Podeu anar aquí i votar Els Amics de les Arts a:
– Millor directe de Cançó d’Autor (o Pop-Rock, com vulgeu)
– Millor Pàgina Web (aquesta!)
– Millor Videoclip (L’home que treballa fent de gos, La merda se’ns menja o Jean-Luc)

PD1) I avui més coses. Si passeu pel quiosc veureu que som portada del suplement Time Out que es distribueix amb el diari ARA. Compartim article amb els grans Mishima. És una entrevista molt extensa on fem un resum de com hem viscut aquest any 2010. No us la perdeu.

PD2) Aquesta nit a les dotze concert d’en Joan Enric amb el seu grup “Toadstools” al pavelló de la Cellera de Ter. Es compleixen deu anys de la publicació del disc SUXIVPAHAN (un recopilatori amb les bandes del poble). Els grups que hi van participar es reuneixen puntualment per celebrar l’efemèride. El nostre Amic tornarà a cantar  quatre cançons amb el grup que va crear quan encara estava a l’institut! I encara en tenim més. En Kurti també hi serà però aquest cop no com a tècnic de so sinó tocant el piano amb el grup que tenia quan era jove, els Petits Fours (no volem dir que ara no sigui jove, volem dir…més jovenet, quan duia cabell llarg).

PD3) Ens acaben de dir que ja estan a la venda les entrades online pel concert del 28 de gener a la Sala Privat de Mataró. Les podeu trobar aquí

PD4) I si voleu tornar a reviure la cançó Jean-Luc que vam cantar ahir, 24 de desembre, al programa Especial del Món a Rac1 amb en Jordi Basté des del Palau de la música, demà penjarem l’audio amb imatges inèdites de la gravació del videoclip.

Bon Nadal a tots família!

Bon Nadal a tots família!

En holandès: Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!

En grec: Kala Christougenna Kieftihismenos O Kenourios Chronos

En hebreu: Mo’adim Lesimkha. Shanah Tova

En àrab: I’D Miilad Said ous Sana Saida

En finlandès: Hyvää Joulua or Hauskaa Joulua

En maorí: Kia orana e kia manuia rava i teia Kiritimeti e te Mataiti Ou

En islanès seria: Gleðileg Jól og Farsaelt Komandi ár!

En japonès: Shinnen omedeto. Kurisumasu Omedeto

Si en sabeu més d’originals feu-nos ho saber!

Comentaris

 1. irina

  merri christmas amics o Nodlig mhaith chugnat com seria amb irlandès.
  Una forta abraçada des de manlleu, i per part meva seguiu fent molts i molts videos com aquest.
  També us deixo una postdata: al meu blog, el tió ha cagat amb un dia de retard el vostre video:)

 2. Rosa

  Un plaer descobrir entrada del blog el dia de Nadal… MOLT BON NADAL amics i amigues…. Per cert el que us fa diferents sòn aquestes petites coses com argumentar el perquè del videoclip….

 3. Angela

  Bon Nadal, Amics! El videoclip una passada. ´´es veritat que les refer“encies a les pel·lis d’en Godard s’entenen m´´es si les has vist. Felicitats!

 4. Alícia

  Sou tan fantàstics!!! Fins i tot el dia de Nadal tenim post….i quin post tu!! Trobo genial que compartiu amb nosaltres les vostres reflexions.
  Bon Nadal Amics!! Bon Nadal seguidors del bloc!!

 5. Berta

  BON NADAL AMICS! si fins i tot tenim post el dia de Nadal.. això és genial, sou genials!
  Doncs l’intensiu de 15 dies a l’Arkansas Dance School va tenir els seus resultats positius! 😉
  l’entrevista al Time Out us ha quedat molt bé! és fantastic a aquestes alçades encara descobrir coses noves sobre vosaltres…! molts petons i bones festes!

 6. Anna

  És clar que si has vist les pel·licules el clip encara és més especial, però de totes formes és genial!!! Enhorabona!! Seguiu així perqué sou únics!

  Bon Nadal amics!!

 7. Yáiza

  A mi no em tragueu del Merry Christmas o el Joyeux Noël, que em perdo!! Però al final, no hi ha res com dir-vos, clar i català: BON NADAL A TOTHOM!
  1. Ja em semblava a mi que el ball estava treballat a fons!! A Massaxuxes han readmès al Dani, veig!! (tot i la falta de coordinació).
  2. Toadstools sona molt i molt bé! =)
  3. El càmera d’ahir al Palau anava una mica de bòlit per enfocar a l’Amic que cantava en cada moment!! =P
  4. Conservem l’home-gos!! Imatge insigne de Els Amics, del B&B i de tot plegat!

  Merry, merry Christmas and a Happy New Year! (amb cantarella, eh!)

  (Mitjons), petons (i americanes),

  Yáiza

 8. MARIA

  MOLT BON NADAL AMICS!!!

  esteu fent una feina genial!!! i us mereixeu unes vacances nadalenques ben merescudes!!! jejeje

  pq al 2011 seguiu fent-nos gaudir tant com fins ara!!! FELICITATS!

  maria (dsd sitges)

 9. Marta

  Estic d’acord amb vosaltres en totes les reflexions post-estrena. La qüestió és que la lletra és molt cinematogràfica i tothom s’havia muntat ja la seva pròpia peli. Jo sóc de les que no se l’esperava així. Malgrat tot, un cop superada la sorpresa inicial, el tornes a veure, i enganxa! Enganxa tant com la pròpia cançó! Penso que és un videoclip de molta, molta qualitat, i se us ha de felicitar, tant a vosaltres com a la gent de hop! hop! És molt i molt bo! Efectivament, va un pas més enllà. L’altra història ja ens l’havíem imaginat tots… el joc amb Godard fa el videoclip més interessant. I és clar, té un aire diferent dels videoclips més 100% “made in Amics”, però crec que encaixa molt bé amb “l’univers amical”.
  Coincideixo amb la resta de gent… Sou l’hòstia d’escriure el dia de Nadal! Coses com aquesta són les que fan que sigueu tan estimats per tots nosaltres, us fan com “de casa”. Si voleu passar a menjar uns torrons, ja ho sabeu! jajaja!
  Molt Bon Nadal, Amics!

 10. Gal•la

  Molt bon Nadal, us ho mereixeu tot i més aixi que ha disfrutar del día de nadal per a passar-lo d’allo mes feliços( tot i que sense consert no s’arriba al maxim de felicitat)
  Amb ganes de MÉS conserts!!!:)

 11. Mireia

  Amics, primer de tot BON NADAL!

  És una passada poder-vos felicitar en un post escrit el 25 de desembre (fum, fum, fum…). I quin post! Us ho heu currat avui eh? Però no patiu… Escriure un post tant i tant adictiu té això, que els Amics dels Amics opinem i el més fort.. és que ens escolteu, reflexioneu i JUNTS FEM EL SÚPER MÓN AMICS!
  Això és el quid de la NOSTRA qüestió, i espero que no canvieu mai!
  Que tingueu unes bones festes!
  Turrons, petons i bufandes!

  P.D: Aquests dies intensius d’assejar la coreografia no es poden quedar només amb el videoclip, eh??? Volem veure-us ballant-la al Palau, i tots ens aixecarem de les cadires i ballarem amb vosaltres! Com ho veieu?

 12. Albert

  Bé, doncs gràcies als Amics em faré una mica més culte cinematogràficament parlant i miraré aquestes tres pel·lícules d’en Godard. Serà curiós fer el procés a la inversa.

  I ja posats,
  Zorionak eta urte berri on!

 13. Yas

  Jo també ho vull fer això! Veure les pelis per tornar a veure el video… Una mica com llegir un llibre abans de veure’n l’adaptació cinematogràfica. 😛

  De fet, amb “Codigo da Vinci” en certa manera vaig fer el mateix. Com que em faltava “Trilogía de Nova York” per tenir la cançó completa, m’el vaig llegir i després em vaig declarar fan de Paul Auster!

  I per variar… gràcies pel post Nadalenc, per l’atenció que ens mostreu i als vostres mares i pares i vides vàries per haver-vos fet com sou portant-vos allà on us van portar per acabar aquí on esteu!

 14. Ignasi

  Suposo que hauré de veure les pel·lícules de Godard per entendre el videoclip, per cert, un puntasso aprofitar lo del Papa per fer el rodatge XDDD
  Bon Nadal!!! ^__^

 15. Alexandra

  Bon Nadal!! Des d’aquí només vos volia dir que m’ha encantat es videoclip de Jean-Luc.És un bon homenatge cap a Godard i a més m’encanta el toc que hi afegiu amb ses imatges de sa visita des Papa a Barcelona. Enhorabona pel clip i res… repetesc es bon Nadal i esper que tengueu bones festes!
  una besada!

 16. Artur

  Melkam Yelidet Beaal (en Tigrinya, l’idioma oficial d’Etiòpia) Amics!!!! Estic convençut que el proper 2011 millorarà tot el que heu aconseguit aquest 2010. Sou molt grans, i la màgia que despreneu amb les vostres cançons, actuacions i videoclips els hi queda encara molt recorregut. Heu d’omplir a vessar moltes sales, i cada cop queda menys perquè em dongueu la raó en una aposta personal (omplireu el Sant Jordi en breu!!).
  Una abraçada

 17. Guillem Massallé

  ? ?????????? ?????????, ????? ??? ?????!

  Va pel meu cosí, que està passant un nadal transiberià!!!

 18. Gemma

  “Weso?ych ?wi?t i Szcz??liwego Nowego Roku” –> acabem de rebre una postal de Polònia a la feina… i he pensat amb vosaltres!

  apaliiii,
  Gemma

 19. wapo

  hola:)

  la veritat és que us acabo de descobrir…ja ho sé, una mica tard.
  m’han encantat les lletres de les vostres cançons. sobretot la de Jean-Luc i l’altra que citeu el paul auster a causa d’una història que m’ha pillat durant molts mesos.
  les altres també són brillants!

  Musicalment trobo que heu trobat un camí que barreja coses ja conegudes però que sona fresc, nou:)
  molta sort!

Deixa un comentari