Arribem a la siberiana Berga: 3 ºC de temperatura, 45% d’humitat i una pressió de 990 hPa. La terra de la patum, del blat de moro escairat i del trinxat del Berguedà i segurament de moltes altres coses.

Ens plantem a la porta de La General. Ja ens hi trobem com a casa. Ens ho coneixem. Saludem a l’Angel, que ens obre, i muntem els instruments. Ens informa que les entrades ja porten 3 dies exhaurides. Estem contents! Tocar a Berga és tocar en territori amics!

A diferència de l’altre vegada, el 22 de maig, que érem els quatre fantàstics, avui venim amb l’Àlex, el nostre baixista del màstil més llarg de Catalunya, i el súper bateria Ramon (àlies Ramonako), amic de la pandereta, del tam-tam i de les pel·lícules de l’Stallone. Com ja sabeu l’escenari de La General és petitó així que vam estar fent filigranes per poder encabir tota l’artilleria a lloc.

Després de fer les proves de so arriba el sopar. Per twitter en Marc Travé ja ens avisa que passarem per casa seva a sopar. I dit i fet, ens plantem al seu restaurant i ens sentim també com a casa. Sopem de perles. Des d’aquí agrair a en Marc i a la seva mare, la cuinera, la Montse, per lo bé que ens van cuidar. I ja se sap, si sopes bé, cantes amb més força.

Contents com un gínjol arribem a la sala. Escalfem la veu, el cos i fem aquelles sessions amicals de concentració.

I comença el concert. Pugem i veiem que està ple fins la bandera. Allò era un polvorí. Feia goig de veure: gent a les escales, als costats, al fons, a la barra etc…I ens ho passem bé. Arranquem amb Super Bon noi, Déjà-vu i l’ambient ja s’escalfa amb l’Home que treballa fent de Gos. Seguim amb la Merda se’ns menja, el binocles d’en Pere i Per Mars i Muntayes. Ballem amb les meves Ex i tu, agafem el Tren a Berga fins a la Sibèria i ens marquem un rap d’exercici seixanta, on un noia del públic puja a començar la cançó. Tornem al pis d’estudiants amb A Vegades i caminem tots a ritmes amb l’Armengol i celebrem la nit amb un 4-3-3 a ple pulmó col·lectiu.

Fem el “paron” del manual del bon músic. Fem veure que marxem i tornem amb la solemne Liverpool, ens deixem anar amb el Bed&Breakfast i salten els ploms amb en Jean-Luc. I abans de marxar i després de sentir “una cançoneta i mos n’anem” (Berga? València?) fem una plàcida Reikiavik per anar a dormir.

Acabat el concert, firma de discos i la vam fer petar plegats comentants la jugada.

Gràcies Berga, ens ho vam passar bé!

Més coses que us volem dir:

1. Les entrades pel Segon Palau van “viento en popa”. Ja només queden 8 entrades per solitaris i la resta que queden són d’aquelles entrades sense visió especials per melòmans. Gràcies a totes per aquesta resposta tan espectacular.

2. Ja tenim les imatges del programa Divendres i les imatges de la peça del TN Migdia del dia de la roda de premsa de la Marató on es va presentar el disc de la Marató 2010 que sortirà al venta amb els diaris el diumenge 12 de desembre. Com ja sabeu nosaltres hem fet la versió de la cançó d’Oasis Don’t Look Back in Anger/ No Miris enrera (amb lletra traduïda d’en Dani Coma). Ben aviat la penjarem al myspace d’Els Amics.

3. I avui, bones eleccions a tots.

4. I per cert, avui diumenge ha nascut un nou diari en català, l’Ara. Benvingut al món!

4. I ja frisem pel partit de demà del Barça-Madrid!

Salut i patums!

Apunta’t a la newsletter