Roda de Premsa al Palau (tots serios) Foto: Xavi Mercadé

Amics,
ahir va ser un dia molt complet. Al matí vam anar al Palau de la Música en motiu de la presentació del cicle Bandautors al Palau. Hi havia molta altra gent: en Lluís d’Els Pets, en Roger Mas, Mishima, l’Òscar Briz, la Ivette Nadal o l’amic Sanjosex. Ahir tothom va parlar una mica del que té pensat fer en aquest (vam coincidir tots) “concert especial”. Des del Palau van comentar que ja s’havien venut ja moltes entrades pel nostre concert i que estaven molt contents. Avui hem mirat la web i a cinc mesos vista ja hi ha mig Palau ple i això vol dir unes 1000 entrades. Per tant qui no es vulgui quedar a fora que no badi. Us deixem més info extreta d’un article d’Enderrock.cat.

El cicle s’inaugura amb la presentació de la nova fornada dels bandautors pop catalans: el tercer disc de Sanjosex, Al marge d’un camí; el disc acústic del valencià Òscar Briz, L’estiu (ambdós el 15 d’octubre); la veu emergent d’Ivette Nadal (16 de novembre) i l’estrena d’un nou recital de Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi (15 d’abril); tot seguit, tres dels grups de pop que lideren l’escena nacional: Els Pets, que presenten la seva Gira de Teatres (16 de novembre); Els Amics de les Arts, que tanquen el seu exitós tour amb un concert al Palau (7 de febrer), i Mishima, que portarà a escena un concert especial (6 de març). I finalment un concert únic: la fusió inèdita de pop i folk dels valencians Miquel Gil –que presenta nou disc– i Pep Gimeno “Botifarra” (21 de gener).

Els Amics a El Prat (Foto: Laia Estebaranz)

I a la tarda vam fer via cap a El Prat. Al costat de casa, a deu minuts en cotxe. La solana era important a les tres quan vam arribar. Després de dinar hamburguesa i guacamole (pels amants de les curiositats: vam sopar el mateix) en Kurti es va posar darrera la taula de so i van començar les proves. Llargues. Molt llaaaargues. Un cop acabat vam anar fins a ca l’Eduard a fer dues coses: un cafè i temps. A les vuit ja érem altre cop a El Prat. I quan vam pujar no sabíem massa quin tipus de concert seria. Esperàvem poqueta gent asseguda, quieta. Però no va ser així: n’hi havia molta i tenien ganes de concert d’Els Amics. Venint d’un concert massiu com el de la Mercè, allò no deixava de ser un “petit comitè” i vam deixar-nos de “bolos cohete” i vam fer un bolo com els d’abans. Reposat, tranquil, presentant les cançons, deixant pas constant a la improvització, al groove, al flow, a les paraules apadrinades i donant els minuts de glòria a en Kurti ( i deixant-lo parlar pel micro per primera vegada!). Ambient familiar, amb nens que cantaven Exercici Seixanta de dalt a baix. Al final vam estar una bon estona firmant discos i xapes. Però no fins massa tard perquè…

Avui toca Lleida (01.30) i dimecres, dijous i divendres hi ha una cosa especial que ja explicarem…

Apunta’t a la newsletter