Amics, ahir va ser un dia de pel·lícula:

A la 1 del migdia agafem un vol de tornada Eivissa-Barcelona després del concert de Formentera. Concert a la fantàstica plaça de Sant Francesc, amb les projeccions sobre la façana de l’església, amb molta gent a la plaça (molts ens descobrien aquella mateixa nit), amb les colles castelleres aixecant pilar al mig del concert, i fins i tot amb una col·laboració improvisada amb El Belda i el conjunt Badabadoc de la cançó Jean-Luc a ritmes jamaïcans. Ben aviat la crònica formenterenca completa amb vídeo d’Els Amics a la platja.

Però tornem a l’aeroport. El vol surt amb 1 horeta llarga de retard…ja patim, perquè ens espera la Garrinada d’Argentona. Finalment sortim a les 3 de la tarda d’Eivissa. El vol és del tot curiós: l’avió està decorat com si fos una discoteca. Seients daurats amb acabats de color lila. Veiem que no som els únics que  estem cansats. Pensant-ho fredament, podríem rebatejar la companyia com a Dormidina Airways perquè tothom està fent la becaineta, amb els respectius caps movent-se a ritme de turbulències.  A les 4 arribem a Barcelona, però abans d’aterrar el “comandante” ens deixa anar pels altaveus que el llum d’emergència del sistema de frenat de l’avió s’ha posat en vermell i que han de fer unes petites, minúscules, comprovacions abans d’aterrar. Com que tots dormim ningú s’assabenta del missatge d’alarma i regne una absoluta calma i tranquil·litat a l’avió.

I ja som a Barcelona. Recollim les maletes i anem a dinar a casa. Fem una migdia, dutxa ràpida i cap a Argentona a fer les proves de so de les 7. Això és Rock’nRoll!

Arribada a Argentona sobre les 20:30. El poble està radiant! Es respira la festa major pels quatre costats. Tothom fa bona cara. La gent està simplement contenta i amb ganes de celebrar que és el seu dia de festa major. Notem a l’ambient una calorosa benvinguda.

Fem proves de so tipus “cohete” , o sigui amb mitja horeta ho provem tot. La nostra actuació serà a la 1:30 de la matinada així que sopem amb calma. Per fer honor a la festa de la Garrinada ens donen unes costelles de porc al punt de mostassa. I estan boníssimes!

Escoltem als grups que toquen abans de nosaltres. Disfrutem amb els Uikelele, amb els seus ritme folk que et posen de bon rollete. Després toquen els bascos Trikizio i arriba el moment d’Els Amics.

Puguem a l’escenari i estem literalment flipant. Molt!! Pensem, però si això està plè com al Poble Espanyol? Plè fins a la bandera: 2000, 3000 persones? Riuades de gent que anavem arribant al concert. No ho sabem, però des de dalt hi havia una multitud espectacular de gent que està feliç. I quan arrenquem amb l’Home que treballa fent de gos allò ja és imparable. Un tren bala. Un concert enorme. L’energia que ens arriba del públic ve directe pel broc gros.  De veritat una cosa espectacular.  Argentona,gràcies per cantar totes les cançons, per fer el Código DaVinci més gran que hem fet mai, pels castellers que també van aixecar un pilar al mig de la plaça, per l’home que va sortir a fer de porc en honor a la garrinada, pels momento “treieu-vos les camises”, per un 4-3-3 que semblava que estiguéssim al camp nou, i per un Jean-Luc de final de festa que va ensorrar la plaça.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Wu9sSPzd8Lk]

Gràcies per la nit d’ahir.

I ara a les 3 agafem un vol cap a Eivissa. Actuem a les 22:30 al Portal Nou, al parc enganxat a la muralla de la vila. Fins ara eivissencs i eivissenques!

Apunta’t a la newsletter