Com es fa el cop de maluc d'Els Amics? En Xavi Mercadé us ho explica.

Amics,

dissabte no va ser un concert qualsevol. Després d’un matí a Figueres on vam cantar dues cançonetes al Teatre el Jardí. Aquell dia RAC1 celebrava els seus deu anys d’història amb una ruta per diferents ciutats catalanes i Els Amics ens vam apuntar a la festa. En Jordi Basté, en Miquel Bernis i tot l’equip del Món, els Òscars i la Natza de La Competènica, gent d’esports, la gent de Via Lliure… tots feien un programa conjunt! Molt bé, molt divertit.

Pels voltants de la una vam agafar la furgoneta direcció Vic per anar preparant el que seria el primer concert d’Els Amics amb banda. Nervis, expectació… Un dinar prop del Sucre basat en pasta, patates fregides i llom a la planxa ens va servir per tocar més de peus a terra. Amb molta antel·lació vam arribar a l’Atlàntida per a començar a muntar-ho tot. Cap a les 18.00 van arribar els nostres dos convidats: en Ramon i l’Àlex (bateria i baix) que ens acompanyaran en alguns dels concerts previstos durant aquest 2010. Era la primera vegada que la base no la feia un ordinador sinó dos persones! Havíem fet molts assajos però fins que no ets allà dalt i ho sents tot no te n’adones de com poden arribar a canviar les cançons. Es mouen, canvien, respiren!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Z3j3eUJqseA]

El concert va començar amb Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien que van fer un gran concert. Molt recomanables de veure en directe. Us convidaríem a venir el dia 3 a l’audiotori de BCN a veure l’Anna i Els Amics però ja no queden entrades! Després era el torn d’El Petit de Ca’l Eril que no vam poder veure perquè estàvem al camerino intentant decidir quatre coses del bolo però ens han dit que molt i molt bé. Va arribar la nostra hora i l’emoció estava a flor de pell. Era un moment molt especial. Les cançons van anar desfilant fins a arribar a Liverpool: una de les que encara no havíem tocat del B&B i que per fi vam poder estrenar. Al final del concert cares de felicitat. Ens va agradar que els Amics amb banda naixessin a Vic, un lloc on un parell de mesos enrere  vam fer un dels concerts més multitudinaris i esbojarrats d’Els Amics.

La setmana que ve la caravana no s’atura: Telecogresca, Wah-wah de València i Festes de Maig de Badalona!

Salut!

Apunta’t a la newsletter