Amics,
avui tenim un post molt especial. La Chus Díaz és una seguidora d’Els Amics de les Arts que escriu un blog anomenat Mondorinólogos. De fet, ja havia escrit sobre nosaltres en vàries ocasions: primer quan ens va descobrir i més tard quan parlava del que ella entenia com a artistes propers. Ara torna a la càrrega amb un post magnífic que es diu Guia Pràctica del Planeta Piruleta. Teníem ganes de publicar-lo perquè ens ha fet molta il·lusió. Aquí el teniu:


Guia pràctica del Planeta Piruleta

Descripció
Si pregunteu a l’amic Google sobre el Planeta Piruleta descobrireu que n’hi ha molts. Però el que ens interessa no el trobareu a cap mapa ni a cap web per a viatgers experimentats. El nostre Planeta Piruleta no queda gaire lluny de l’asteroide B612 (el planeta del Petít Príncep) i podríem dir que és tan peculiar com aquest.

Població
Els seus habitants es diuen amicsdelesartistes i es caracteritzen per ser de bona pasta i tenir molt sentit de l’humor. Als seus orígens, el planeta tenia quatre habitants comptats: el Joan Enric, l’Eduard, el Dani i el Ferran. Però cada cop hi viu més gent, éssers de tot tipus que hi han aparegut arran d’una sèrie d’atacs d’inspiració artística: superbonnois, robots desmemoriats, exnòvies, peixos que mai no es queixen, fills de la utopia…

Idioma
Al Planeta Piruleta parlen un català amb variants. Segons la zona que visiteu, trobareu amicsdelesartistes amb notables influències francòfones a la parla, d’altres que adoren les V i s’esforcen en remarcar-les o fins i tot un grupet que no pronuncia paraules sense X (els reconeixereu per la seva insistència a dir “Xeee, relaxa’t!”). Pot ser que no entengueu què us han dit, tot i que semblava important… Demaneu que ho repeteixin i no dubtaran a fer-ho.

Costums
L’esport que més practiquen és el futbol. No, potser lligar… O millor encara: aplicar les tècniques futbolístiques a l’art del ligoteo. També els agrada espiar les veïnes fetes a mida amb binocles, fer el Son Goku per mars i muntanyes, estimar-se un 36%, convertir globus en dinosaures, menjar fondues en un bon restaurant o explicar contes amb final feliç. Són molt aficionats a la literatura (si un llibre els apassiona, el recomanen fins a quedar-se sense alè) i, sobretot, a la música: en qualsevol racó munten un concert.

Fauna
Els animals estrella del planeta són el Senyor Pingüí, conegut per la seva particular opinió sobre el tractat de Kioto, i un gat de nom Mr. Eko amb un únic tema de conversa: Lost! (Si és que quan algú mira aquesta sèrie ja no pot pensar en res més). Però si voleu conèixer bé la fauna del Planeta Piruleta, el millor és que contacteu amb l’Armengol. Viu envoltat d’animals i n’és tot un expert… Si l’ull de poll no el molesta gaire, us farà un Tour Girigall.

Allotjament
Els amicsdelesartistes són molt hospitalaris. És fàcil que sortiu una nit i acabeu trobant algú que us ofereixi dormir al seu quarto de convidats. Aquesta invitació acostuma a ser en règim de Bed & Breakfast. Si l’endemà l’amicdelesartista de torn us fa torrades per esmorzar i noteu que se li han cremat una mica, no us estranyeu. Això ja els passa… però només de tant en tant.

Com arribar-hi
Aneu fins a Barcelona i agafeu un tren transsiberià a l’estació de metro de Verdaguer. Fixeu-vos-hi bé: ha de ser la línia groga i, sobretot, el tren ha d’arribar des de Joanic. Busqueu entre els passatgers un home vestit de gos que reserva el seient del costat amb una maleta. Sabreu que és l’home/gos indicat perquè la maleta durà una enganxina que diu “Avança’t al teu temps, digues que t’agraden Els Amics de les Arts“. Comenteu-li que li queda bé la barba, o millor encara, que voleu fer un shawarma amb ell (perquè és el millor que hi ha). I ja està. Potser es posa una mica nerviós, però us guiarà fins al Planeta Piruleta.

Advertència als viatgers
Abans de sortir, aviseu la família que és possible que no torneu del viatge. És el risc que té visitar el Planeta Piruleta, que enganxa molt… Gaudiu de l’experiència!

Link d’interès
Visiteu aquest web per saber més coses sobre el Planeta Piruleta i els seus habitants (i per entendre millor aquest post).

Aquí teniu el link pel post original.

Gràcies Chus!

Apunta’t a la newsletter