Amics,

aquests últims posts estan siguent una passada. Cada dia superem les visites del post anterior, de cop i volta hi ha més comentaris. Com que sembla que això agrada, avui fem un nou capítol de la secció “Va de…” i avui això Va de lletres. Ahir, llegiem al Poc-Moderna que hi ha ‘discos amb lletres vulgars, melodies comunes i temes tòpics‘ (Soriguera, 2009). Segurament és veritat però també és veritat que escriure una lletra és una cosa molt difícil. Ens referim a escriure una lletra bona. Que emocioni, que faci riure, que faci pensar… una lletra d’aquelles que no només aguanta una segona o una tercera escolta de la cançó sinó que creix amb el temps.

Què fa que una lletra sigui bona? Què fa que t’atrapi des del primer moment? Que t’hi identifiquis? Que expliqui una història? Una mateixa lletra cantada per un o per un altre et pot provocar coses totalment diferents? Aquesta ja la responc jo… Sí.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xBVULKg_gUc]

Precisament, aquests dies es parla també del premi Cerverí a la Millor Lletra. Molts grups de la nova fornada hi són presents… (…) O sigui que va de lletres!! Nosaltres en diem tres (de les moltes) que ens agraden i aquí que cadascú digui la seva.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jtEE4JpX0GI&feature=player_embedded]
Molt senzilla, sense caure en els tòpics, màgica.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wC7T2m-YZns]
Un poema? Un conte? Una lletra?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LW-14lGFaos]
El mestre.

I moltes d’altres, no?

Salut!

PD: si voleu posar un video en el comentari em sembla que heu de posar [youtube=ADREÇA] Llavors no es veu l’enllaç sinó la finestrata youtubil.

PD2: Ah! Avui marxem a fer les fotos… ui ui ui!

Apunta’t a la newsletter