Amics,
nosaltres ja no ho recordàvem però sort de la Teresa Fargas (mare i amiga) que ens ha fet memòria. I és que el 26 de juny de 2005 (ara farà quatre anys), Els Amics de les Arts vam fer la nostra primera aparició pública al concurs de maquetes SONA9. Vam compartir escenari amb Anímic.

Flequers Nocturns 1.0

Flequers Nocturns 1.0 (Juny 2005) FOTO: Teresa Fargas

Va ser a Lleida, més concretament al Cafè del Teatre Escorxador. I vam compartir escenari amb Anímic. Qui ho havia de dir que quatre anys més tard encara estaríem tots dos grups plenament actius! Va ser un concert molt especial. Un desastre a nivell sonor però increiblement emotiu per nosaltres. Havíem publicat Catalonautes i la cosa semblava que començava a prendre a cos. Quan vam acabar el concert teníem molt clar que la nostra aventura sonanouenca s’acabava aquí, que no arribaríem a la final. Però… ves per on. Hi vam arribar! (Ho veurem en el segon capítol). Aquell dia va ser el dia que vam fer la nostra primera entrevista per a la televisió.

La crítica que aquell dia va fer el periodista Ramon Piqué a Ritmes.cat va ser aquesta:
“Gairebé les vuit de la tarda. La sala és plena, els cambrers van a tot drap i el tècnic de so està tranquil. Prop de l’escenari hi ha tres tipus disfressats de pastorets: són Els Amics de les Arts. Tres aspirants a boletaires que defineixen la seva música com l’espectre que va de Pere Tàpias a Sonic Youth. Camí prou ample per circular-hi, però complicat de recórrer. Bones veus, lletres treballades, bases electròniques i dosis d’humor són els trets principals d’un xou solvent, però que encara deu molt al santoral de la cançó catalana i més aviat poc al rock experimental.”

Efectivament, com veieu a la foto, la indumentària era un pel diferent al principi. Si mirem la foto amb deteniment podem observar bàsicament tres coses: a) Érem molt joves, b) en Dani no hi era, c) l’Eduard es va posar uns auriculars insonoritzadors a les orelles abans de la part forta de Flequers Nocturns (per a evitar acúfons). De fet, en Dani en aquest concert (tot i que encara no era part del grup) ja havia de venir en un principi! Havia gravat algun piano a la maqueta i li vam dir que vingués al concert. No va poder. I vam ser els tres que veieu. Sort que a la final del Sona9 a Figueres ja va poder venir! A partir d’allà ja el vam incorporar ràpidament…

Bon cap de setmana a tothom. Ens veiem dilluns amb més notícies, més fotos, més videos, més efemèrides i ATENCIÓ algunes dates confirmades de presentació del nou disc!!! Queda molt, però anem fent boca…

Salut!

PD1: Ja vindrem a Terrassa si voleu…  🙂 Va, algú té algun contacte amb la Faktoria d’Arts? Ens agradaria tocar-hi per presentar el nou disc.

Apunta’t a la newsletter